Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικό κρασί και Οινοτουρισμός στη Δυτική Μακεδονία

ΑρχικήΝέαΕλληνικό κρασί και Οινοτουρισμός στη Δυτική Μακεδονία
spot_img

Το ελληνικό κρασί και ο οινοτουρισμός θα βρεθεί στο επίκεντρο εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Δυτική Μακεδονία από σήμερα 12 έως και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την επόμενη στάση του οδοιπορικού που ξεκίνησε το υπουργείου Τουρισμού στη Σαντορίνη και έχει σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού οινοτουρισμού. Το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν το δεύτερο κατά σειρά τριήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο στο ελληνικό κρασί και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει ο οινοτουρισμός, ιδίως συνδυαζόμενος με λοιπές ειδικές μορφές τουρισμού.

Οπως τονίζει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, “στόχος του οινοτουριστικού οδοιπορικού μας, το οποίο τον Νοέμβριο πραγματοποιεί τη δεύτερη στάση του, είναι να συνδεθεί η ταξιδιωτική εμπειρία του κάθε φιλοξενούμενου με τις επισκέψεις σε οινοποιεία. Στόχο μας αποτελεί η ολιστική προσέγγιση της εμπειρίας ενός ταξιδιώτη για την δημιουργία ενός πολυεπίπεδου και πολυδιάστατου πακέτου δραστηριοτήτων και εμπειριών, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να γνωρίσει πραγματικά και με τον πιο έντονο τρόπο τις ομορφιές κάθε ξεχωριστού τόπου της πατρίδας μας. Δραστηριότητες όλων των ειδών, με κοινό παρονομαστή την αυθεντικότητα των εμπειριών που προσφέρουν και την έμφαση στον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα κάθε περιοχής, το χρώμα της, συνδυάζονται και αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο συνθέτοντας ένα ανταγωνιστικό και ξεχωριστό τουριστικό προϊόν για την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Παράλληλα, οι τοπικές κοινωνίες αποκτούν και πάλι την αυτοπεποίθηση που αξίζουν για την επιστροφή τους σε ρυθμούς βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, τον ΕΟΤ και την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας για τη συνεργασία και την τόσο θετική διάθεση στο κοινό μας εγχείρημα τουριστικής ανάδειξης του πλούτου και των ευκαιριών της περιοχής καθώς και την Aegean και την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Άμπελου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο) ” δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία – 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας

Τα θύματα έφαγαν βραστό κρέας και γλυκά σε πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.

Έχετε φριτέζα αέρα; Νέα μελέτη λέει ότι είναι χειρότερη από το τηγάνι!

Εκπομπές σωματιδίων και πτητικές οργανικές ενώσεις που παράγονται από οικιακή φριτέζα αέρα.

ΕΕ: Διορθωτικό στην ανακοίνωση της Επιτροπής για την επισήμανση αλκοολούχων ποτών

 Διορθώσεις στα ενδεικτικά παραδείγματα των κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/787.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα