Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το… καμένο φαγητό έχει λιγότερες θερμίδες;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤο... καμένο φαγητό έχει λιγότερες θερμίδες;
spot_img

Τι ισχύει για το καμένο φαγητό και τη θερμιδική του αξία.

Το καμένο φαγητό αν και έχει ακόμα θερμίδες, είναι κάπως λιγότερες από ένα φαγητό που ΄χει μαγειρευτεί σε κανονική θερμοκρασία. Αυτό οφείλεται στην καύση ορισμένων θρεπτικών συστατικών, τα οποία δίνουν -μικρής διαφοράς- λιγότερες θερμίδες.

Τα καμένα τρόφιμα μπορεί να έχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά περιέχουν επίσης πολλά τοξικά συστατικά που δημιουργούνται από την έντονη θερμότητα και δεν έχουν τόσο υπέροχη γεύση.

Όσον αφορά στο βρασμό, όταν το φαγητό μαγειρεύεται σε νερό και παραβράσει, ο αριθμός των θερμίδων δεν αλλάζει, αλλά έχει σημαντικό αντίκτυπο στην περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά τα οποία μειώνονται. Η περιεκτικότητα σε θρεπτικά για τον οργανισμό στοιχεία είναι γνωστό, ότι εξαρτάται από το πόσο φρέσκο ​​είναι το φαγητό και τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Και ενώ οι λιγότερες θερμίδες μπορεί να φαντάζουν ελκυστικές, οι ουσίες που απελευθερώνονται σε μια καμένη τροφή είναι τοξικές όπως προαναφέρθηκε και μπορεί να σχηματιστούν ενώσεις που συνδέονται με τον καρκίνο, όπως ετεροκυκλικές αμίνες και πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAH.

Καλύτερα να μην καταφεύγει, λοιπόν, κανείς σε τόσο ακραίες λύσεις, όπως το να καίει το φαγητό του επίτηδες για να χάσει κιλά. Πέρα από τοξικότητα έχει και άσχημη γεύση. Το ιδανικό είναι να καταναλώνει κανείς όσες θερμίδες χρειάζεται. Αν και αυτό διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητας, οι ενήλικες άνδρες χρειάζονται γενικά 2.000-3000 θερμίδες την ημέρα για να διατηρήσουν το βάρος τους, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 1.600-2.400.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο