Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι ασφαλές να καταψύχουμε τρόφιμα στην ημερομηνία λήξης τους;

ΑρχικήΟικιακάΕίναι ασφαλές να καταψύχουμε τρόφιμα στην ημερομηνία λήξης τους;
spot_img

cibum team

Την απάντηση στο εάν είναι ασφαλές να καταψύχουμε τρόφιμα την ημέρα που λήγουν δίνει ο Οργανισμός Προτύπων των Τροφίμων (FSA).

Σύμφωνα με ανάλυσή του, δεν υπάρχουν στοιχεία, που να δείχνουν αξιοσημείωτη αλλαγή στο μικροβιακό κίνδυνο ανάμεσα στην κατάψυξη τροφίμων κατά την ημερομηνία λήξης σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα

Η οδηγία του Οργανισμού αναφέρει ότι οι καταναλωτές μπορούν να παγώσουν προσυσκευασμένα ή μη τρόφιμα μέχρι την ημερομηνία λήξης τους και, μόλις αποψυχθεί το φαγητό, θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 24 ωρών.

Η ανάλυση εξέτασε τους κινδύνους από την κατάψυξη, απόψυξη και στη συνέχεια αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο για 24 ώρες όσον αφορά παθογόνους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των Bacillus spp., Campylobacter, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens, Listeria monocytogenes, Salmonella, παθογόνων E. coli και Shigella.

Δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία που να δείχνουν σημαντική αλλαγή στον κίνδυνο μεταξύ των καταναλωτών που καταψύχουν τρόφιμα κατά την ημερομηνία λήξης σε σύγκριση με την κατάψυξη την προηγούμενη ημέρα.

Πηγή: FSN

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα