ΑρχικήΟικιακάΗ συχνή κατανάλωση γάλακτος κάνει καλό στην καρδιά

Η συχνή κατανάλωση γάλακτος κάνει καλό στην καρδιά

cibum team

Όσοι καταναλώνουν τακτικά γάλα έχουν μικρότερο κίνδυνο  καρδιαγγειακών παθήσεων σύμφωνα με νέα έρευνα στο International Journal of Obesity.

Τα αποτελέσματα δείχνουν, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στην κατανάλωση γάλακτος, σε σχέση με το ρίσκο καρδιαγγειακών παθήσεων.

- Advertisement -

Η έρευνα, η οποία έγινε σε πάνω από 400.000 άτομα, παρουσίασε γενετικά στοιχεία για τη συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με αυξημένο δείκτη μάζας σώματος, αλλά και χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμια του Ρίντινγκ, είναι η πρώτη έρευνα που χρησιμοποίησε τέτοια προσέγγιση για να ερευνήσει τη συσχέτιση της κατανάλωσης γάλακτος με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος συσχετίστηκε με χαμηλότερη χοληστερόλη, χαμηλότερα  επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Οι άνθρωποι έχουν μια σχέση αγάπης – μίσους με το γάλα, το οποίο δεν είναι παράξενο δεδομένων των μεικτών πληροφοριών που δέχονται για τα οφέλη του», είπε η καθηγήτρια και διευθύντρια του Αυστραλιανού Centre for Precision Health,  Elina Hypponen.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, στοιχίζοντας 17.9 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Το γάλα που ΔΕΝ πρέπει να πίνουν τα παιδιά και τα τυριά που πρέπει να αποφεύγουν – Επίσημη δήλωση θέσεων της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις στα παιδιά ενώ δεν προσφέρει αποδεδειγμένα διατροφικά οφέλη.

Κυβερνοεπίθεση σε εκατοντάδες σούπερ μάρκετ στη Γαλλία – Ποια μέτρα προστασίας χρειάζεται ο κλάδος τροφίμων όταν οι χάκερ απειλούν την ασφάλεια

Η παραβίαση των συστημάτων ψύξης προκάλεσε μεγάλες απώλειες σε νωπά και κατεψυγμένα προϊόντα, ενώ οι νέες επιθέσεις αναδεικνύουν τις ευπάθειες των ψηφιακά συνδεδεμένων εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων.

ΕΦΕΤ: Επιβεβαιώθηκε νοθεία σε Ελληνικούς χυμούς – Τα ερωτήματα για την καταγγελία του Φεβρουαρίου

Μήνες μετά τις καταγγελίες του Φεβρουαρίου, ο ΕΦΕΤ επιβεβαιώνει την παρουσία εξωγενών σακχάρων σε χυμούς πορτοκαλιού και μήλου, χωρίς να αποκαλύπτει μάρκες, εταιρείες και παρτίδες