Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είστε μακαρονάδες; Τόσο το καλύτερο για εσάς!

ΑρχικήΟικιακάΕίστε μακαρονάδες; Τόσο το καλύτερο για εσάς!
spot_img

cibum team

Τελικά είναι κακή διατροφική επιλογή τα ζυμαρικά; Αν είστε και εσείς από αυτούς που προβληματίζονται για να εντάξουν συχνά στη διατροφή τους, τα νεότερα ευρήματα έρευνας θα σας εντυπωσιάσουν.

Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, η κατανάλωση του αγαπημένου φαγητού έδειξε σημαντική υπεροχή της συνολικής ποιότητας στη διατροφή και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών σε σχέση με όσους δεν συμπεριλαμβάνουν τα μακαρόνια στις διατροφικές τους συνήθειες.

Μία επιπλέον σημαντική διαπίστωση, η οποία πιθανώς να καθησυχάσει όσους καταναλώνουν τα αγαπημένα ζυμαρικά με ενοχές, είναι πως, κατά την αξιολόγηση παραμέτρων σχετικών με το βάρος, δεν υπήρξε καμία άμεση σύνδεση σε ενήλικες άνδρες και παιδιά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την ανάλυση των στοιχείων, οι καταναλωτές ζυμαρικών έναντι όσων τα αποφεύγουν:

1. Ακολουθούσαν συνολικά καλύτερη διατροφή (σύμφωνα με την κλίμακα του Δείκτη Υγιεινής Διατροφής του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας)

2. Είχαν μεγαλύτερη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών (φολικό οξύ, σίδηρος, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

3. Είχαν μικρότερη ημερήσια πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και πρόσθετων σακχάρων στους ενήλικες, κορεσμένων λιπαρών και συνολικού λίπους.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα