Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι βρώσιμη η ρίγανη όσο ανθίζει;

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΕίναι βρώσιμη η ρίγανη όσο ανθίζει;
spot_img

Και τα λουλούδια του βοτάνου, είναι άραγε επίσης βρώσιμα;

Όταν η ρίγανη, ένα από τα πιο δημοφιλή γαστρονομικά βότανα της Μεσογείου, ανθίζει το καλοκαίρι, τα μικρά λευκά, ροζ και μοβ άνθη της τραβούν τα βλέμματα και αποτελούν πολύτιμη πηγή τροφής για τις μέλισσες. Εμείς μπορούμε ωστόσο να χρησιμοποιήσουμε το βότανο στα φαγητά μας, όταν το φυτό είναι ανθισμένο; Και τα λουλούδια του, είναι άραγε επίσης βρώσιμα;

Ναι, η ρίγανη είναι ακόμα βρώσιμη ακόμα και όταν είναι ανθισμένη. Όταν ανθίζει, μάλιστα, αναπτύσσει ένα ιδιαίτερα έντονο άρωμα και έχει ιδιαίτερα πικάντικη γεύση. Τα φύλλα της δεν πικραίνουν κατά την ανθοφορία.

Στη ρίγανη βρώσιμα δεν είναι μόνο τα φύλλα, αλλά και τα άνθη. Είναι κατάλληλα ως διακόσμηση για διάφορα πιάτα και μπαχαρικά για τυρόπηγμα και σαλάτες. Τα λουλούδια δεν πρέπει να μαγειρεύονται, αλλά να πασπαλίζονται φρέσκα πάνω από ζυμαρικά, σούπα ή πίτσα.

Η ρίγανη αρχίζει να ανθίζει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και συχνά διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.  

Η συγκομιδή της ρίγανης κατά την περίοδο της ανθοφορίας

  • Δεν χρειάζεται να μαδάτε με κόπο τα μεμονωμένα φύλλα, μπορείτε απλά να κόψετε τους βλαστούς σε πλάτος ενός χεριού πάνω από το έδαφος με κοφτερό ψαλίδι.
  • Είναι καλύτερο να μαζεύετε ρίγανη νωρίς το πρωί σε ξηρή μέρα.
  • Όταν η ρίγανη ανθίζει, έχει ιδιαίτερα πικάντικη και έντονη γεύση.
  • Μετά την περίοδο της ανθοφορίας, η ρίγανη πρέπει να κοπεί ριζικά.

Η ρίγανη στεγνώνει και αποθηκεύεται εύκολα. Για να το κάνετε αυτό, δέστε τα στελέχη σε ένα μικρό μπουκέτο και κρεμάστε το ανάποδα σε σκοτεινό και στεγνό μέρος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Διασταυρούμενη επιμόλυνση: Ανακάλυψη-σταθμός για την βιομηχανία – Τεχνολογία εξουδετερώνει τα αλλεργιογόνα από τις επιφάνειες

Η διασταυρούμενη μόλυνση, είτε πρόκειται για φυσικά αλλεργιογόνα, μη αποκαλυπτόμενα αλλεργιογόνα ή αναποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής, δημιουργεί σημαντικό κίνδυνο για τους μεταποιητές τροφίμων

Τρώγοντας χρυσό και άλλα βαρέα μέταλλα – Ανάλυση ασφάλειας τροφίμων

Τελικά, είναι όλα τα βαρέα μέταλλα επιβλαβή ή είναι απλά θέμα χημείας;

Προσοχή: Και στην Ελλάδα πωλούνται τα επικίνδυνα πατατάκια – Update της ειδοποίησης RASFF

Η μία μετά την άλλη 18 χώρες ανακαλούν από την αγορά Nacho με τυρί.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο