Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πρέπει πάντα, να πλένουμε το αβοκάντο πριν το κόψουμε

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιατί πρέπει πάντα, να πλένουμε το αβοκάντο πριν το κόψουμε
spot_img

Μια αυστραλιανή εταιρεία αποθήκευσης τροφίμων μοιράστηκε μέσω Instagram ένα βίντεο που έγινε viral και σύμφωνα με αυτό, πρέπει πάντα να πλένουμε το αβοκάντο πριν το κόψουμε για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ασθένειας.

Η παραπάνω πληροφορία κατέπληξε τους χρήστες του Instagram καθώς τα επιβλαβή μικρόβια που κρύβονται στη φλούδα μπορούν πράγματι να μολύνουν στη συνέχεια φρούτα και λαχανικά που θα κοπούν με το ίδιο μαχαίρι δεδομένου ότι το μαχαίρι διαπερνά τη φλούδα του.

«Οποιοδήποτε βακτήριο μπορεί να περάσει από τη φλούδα στο εσωτερικό του φρούτου», δήλωσε η ομάδα της φιλικής προς το περιβάλλον εταιρείας, Seed & Sprout.

Το πλύσιμο όλων των φρούτων και λαχανικών πριν από την κατανάλωση είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη μείωση του κινδύνου προσβολής από λιστέρια.

Η λιστέρια είναι κοινή στο περιβάλλον και μπορεί να μολύνει διαφορετικούς τύπους τροφίμων. είναι ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες και έτσι μπορεί να αναπτυχθεί στα τρόφιμα ακόμα κι αν φυλάσσονται στο ψυγείο.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ https://www.instagram.com/reel/CXCI1pxBTja/?utm_source=ig_web_copy_link

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σας: 

  1. Καθαρίστε και απολυμάνετε τον νεροχύτη και τυχόν άλλες επιφάνειες/σκεύη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.
  2. Πλύνετε τα χέρια σας χρησιμοποιώντας τη σωστή μέθοδο πλυσίματος χεριών (για 20 δευτερόλεπτα με νερό και σαπούνι).
  3. Κόψτε τυχόν κατεστραμμένες ή μελανιασμένες περιοχές στα φρούτα ή τα λαχανικά πριν από το χειρισμό ή την προετοιμασία.
  4. Ξεπλύνετε καλά το προϊόν με τρεχούμενο νερό πριν το ξεφλουδίσετε.**
  5. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε μια καθαρή βούρτσα λαχανικών για να τρίψετε τη φλούδα των σκληρών προϊόντων, όπως τα πεπόνια.
  6. Στεγνώστε τα προϊόντα με χαρτοπετσέτα.
  7. Τοποθετήστε τα καθαρισμένα ή κομμένα φρούτα και λαχανικά σε ένα ξεχωριστό καθαρό πιάτο ή δοχείο για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση.
  8. Καθαρίστε και απολυμάνετε τον νεροχύτη και τυχόν άλλες επιφάνειες/σκεύη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα