Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
10.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έτσι θα ξεφλουδίσετε πανεύκολα το βραστό αυγό, χωρίς να πετάξετε το μισό ασπράδι με το τσόφλι

ΑρχικήΟικιακάΈτσι θα ξεφλουδίσετε πανεύκολα το βραστό αυγό, χωρίς να πετάξετε το μισό ασπράδι με το τσόφλι
spot_img

Το ξεφλούδισμα των αυγών απαιτεί χρόνο και υπομονή, αλλά δείτε 4 εύκολες τεχνικές που θα κάνουν τη διαδικασία ευκολότερη

Βράσατε το αυγουλάκι σας και τώρα αρχίζει η δύσκολη διαδικασία του ξεφλουδίσματος… Γιατί όσο μικρό κι αν είναι το αυγό τόσο μπελαλίδικο είναι το ξεφλούδισμά του και δεν είναι λίγες οι φορές που χάνουμε το μισό ασπράδι καθώς αυτό κολλάει πάνω στο τσόφλι.

Λοιπόν, υπάρχουν τρόποι για εύκολο ξεφλούδισμα, αρκεί να ακολουθήσουμε μία από τις παρακάτω διαδικασίες:

1. Βράζοντας τα αυγά με μαγειρική σόδα

Η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό αυξάνει το επίπεδο pH των ασπράδιων αυγών. Το υψηλότερο pH επιτρέπει στα ασπράδια να διαχωριστούν από την εσωτερική μεμβράνη του κελύφους, γεγονός που καθιστά ευκολότερο το ξεφλούδισμα τους.

2. Βράζοντας τα αυγά με ξύδι

Ένα εύκολο κόλπο για να ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα ένα βραστό αυγό είναι να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας ξύδι στο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το ξύδι θα μαλακώσει το κέλυφος των αυγών και το ξεφλούδισμα δεν θα δημιουργήσει πλέον το παραμικρό πρόβλημα.

Όταν βράζουμε αυγά σε νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε αυτό, το όξινο περιβάλλον προκαλεί ελαφρά μετουσίωση των ασπραδιών αυγών και κάνει το κέλυφος πιο πορώδες. Ως αποτέλεσμα, μετά το μαγείρεμα και την ψύξη, το κέλυφος θα διαχωριστεί από το αυγό σχεδόν από μόνο του.

 3. Ξεφλουδίζοντας τα αυγά κάτω από τρεχούμενο νερό

Θεωρητικά, το ξεφλούδισμα των αυγών κάτω από μια βρύση που τρέχει θα πρέπει να διευκολύνει τη διαδικασία, καθώς η πίεση του νερού βοηθά στο διαχωρισμό των κελύφους των αυγών από τη μεμβράνη. Πράγματι, το νερό αφαιρεί γρήγορα τα μικρά κομμάτια κέλυφους που διαφορετικά θα ξεχώριζαν ένα προς ένα.

4. Ανακινώντας τα αυγά σε ένα βάζο

Ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποφλοίωσης: βάζετε ένα αυγό σε ένα μικρό βάζο με λίγο νερό και το ανακινείτε έτσι ώστε να χτυπά επανειλημμένα το πάνω και το κάτω μέρος του βάζου. Καθώς συμβαίνει, το κέλυφος θα αρχίσει να είναι πιο μαλακό και πιο χαλαρό. Από κει και πέρα το ξεφλούδισμα γίνεται παιχνιδάκι. Ξεπλύνετε τα αυγά για τυχόν μικρά κομμάτια κέλυφους που μπορεί να έχουν μείνει πάνω.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο