cibum team
Ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και μελιτζάνες, βιολογικής καλλιέργειας, από το δικό του λαχανόκηπο, θα μπορεί να έχει στο τραπέζι του, το καλοκαίρι, όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου καθώς, το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του ΑΠΘ δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να φτιάξουν τον δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη.
«Για δέκατη χρονιά φέτος διαθέτουμε κήπους προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καλλιεργήσουν τα δικά τους εποχιακά λαχανικά», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Αγροκτήματος Αναστάσιος Λιθουργίδης. Όπως διευκρινίζει, μάλιστα, συνολικά οι κήποι που διατίθενται είναι 450, εκ των οποίων οι 300 ανήκουν σε καλλιεργητές που ανανέωσαν τη συμμετοχή τους και οι υπόλοιποι 150 θα διατεθούν φέτος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γεωπονίας, παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές και γεωπόνους, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, ενώ η καλλιέργεια γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
Ο κάθε κήπος καλύπτει τις ανάγκες δύο οικογενειών.