Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρκία: Θεαματική είσοδος στο γαστρονομικό χάρτη Michelin, με διακρίσεις σε 5 εστιατόριά της

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤουρκία: Θεαματική είσοδος στο γαστρονομικό χάρτη Michelin, με διακρίσεις σε 5 εστιατόριά της
spot_img

H Τουρκία εισέρχεται και αυτή στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας Michelin, με 5   εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη να λαμβάνουν την τιμητική διάκριση.

Μετά την Ελλάδα, η επόμενη χώρα που εισέρχεται στο «stars system» της Michelin είναι η Τουρκία. Συνολικά 5 εστιατόρια διακρίθηκαν με την πολυπόθητη βράβευση. Δύο αστέρια Michelin για το εστιατόριο TÜRK του σεφ Φατίχ Τουτάκ στην Κωνσταντινούπολη, από ένα αστέρι σε άλλα τέσσερα εστιατόρια της πόλης και επιπλέον 53 «συστάσεις» για εξαιρετικό φαγητό σε μία καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Αυτή είναι η πρώτη καταγραφή της τουρκικής κουζίνας στον γαλλικό οδηγό υψηλής γαστρονομίας Michelin. Οι διακρίσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία φαντασμαγορική τελετή στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Γκένταλ Πουλενέκ, διευθυντή των διεθνών εκδόσεων της Michelin.   

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, o 32χρονος Φατίχ Τουτάκ είναι ο μόνος σεφ σε όλη την Τουρκία με δύο αστέρια Michelin. Το εστιατόριό του βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τουτάκ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει πως η τουρκική κουζίνα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από το ντονέρ κεμπάπ, με το οποίο και συνδέεται διεθνώς. Αντίθετα, είναι μια κουζίνα που συνδυάζει πολλές γεύσεις, ενώ διαθέτει και μια πληθώρα πολιτισμικών επιρροών.

Για να διακριθεί κανείς με αστέρι Michelin, είναι καλό να σέβεται την παράδοση, αλλά να συνδυάζει παράλληλα, καινοτόμες ιδέες και τεχνικές. Αυτό ακριβώς είναι που οδήγησε και στη διάκριση του Τουτάκ, σύμφωνα και με τον ίδιο, ο οποίος έχει αντλήσει αρκετές ιδέες από την Ασία, με την οποία η Τουρκία έχει μια ιστορικά στενή σύνδεση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα