Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρκία: Θεαματική είσοδος στο γαστρονομικό χάρτη Michelin, με διακρίσεις σε 5 εστιατόριά της

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤουρκία: Θεαματική είσοδος στο γαστρονομικό χάρτη Michelin, με διακρίσεις σε 5 εστιατόριά της
spot_img

H Τουρκία εισέρχεται και αυτή στον παγκόσμιο χάρτη υψηλής γαστρονομίας Michelin, με 5   εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη να λαμβάνουν την τιμητική διάκριση.

Μετά την Ελλάδα, η επόμενη χώρα που εισέρχεται στο «stars system» της Michelin είναι η Τουρκία. Συνολικά 5 εστιατόρια διακρίθηκαν με την πολυπόθητη βράβευση. Δύο αστέρια Michelin για το εστιατόριο TÜRK του σεφ Φατίχ Τουτάκ στην Κωνσταντινούπολη, από ένα αστέρι σε άλλα τέσσερα εστιατόρια της πόλης και επιπλέον 53 «συστάσεις» για εξαιρετικό φαγητό σε μία καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Αυτή είναι η πρώτη καταγραφή της τουρκικής κουζίνας στον γαλλικό οδηγό υψηλής γαστρονομίας Michelin. Οι διακρίσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία φαντασμαγορική τελετή στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Γκένταλ Πουλενέκ, διευθυντή των διεθνών εκδόσεων της Michelin.   

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, o 32χρονος Φατίχ Τουτάκ είναι ο μόνος σεφ σε όλη την Τουρκία με δύο αστέρια Michelin. Το εστιατόριό του βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τουτάκ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει πως η τουρκική κουζίνα έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από το ντονέρ κεμπάπ, με το οποίο και συνδέεται διεθνώς. Αντίθετα, είναι μια κουζίνα που συνδυάζει πολλές γεύσεις, ενώ διαθέτει και μια πληθώρα πολιτισμικών επιρροών.

Για να διακριθεί κανείς με αστέρι Michelin, είναι καλό να σέβεται την παράδοση, αλλά να συνδυάζει παράλληλα, καινοτόμες ιδέες και τεχνικές. Αυτό ακριβώς είναι που οδήγησε και στη διάκριση του Τουτάκ, σύμφωνα και με τον ίδιο, ο οποίος έχει αντλήσει αρκετές ιδέες από την Ασία, με την οποία η Τουρκία έχει μια ιστορικά στενή σύνδεση.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα