ΑρχικήΟικιακάΤο αυτοκίνητο του πρίγκιπα Κάρολου κινείται με… κρασί και τυρί!

Το αυτοκίνητο του πρίγκιπα Κάρολου κινείται με… κρασί και τυρί!

cibum team

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, αποκάλυψε ότι το αγαπημένο του αυτοκίνητο Aston Martin λειτουργεί με υποπροϊόντα κρασιού και τυριού. 

Ο πρίγκιπας Κάρολος είπε στο BBC ότι χρησιμοποιεί τώρα «πλεόνασμα αγγλικού λευκού κρασιού και ορό γάλακτος από την επεξεργασία τυριού» για να «τρέξει» την αγαπημένη του Aston Martin.

- Advertisement -

Με αυτή την δήλωση του θέλησε να εκφράσει τις σκέψεις του σε σχέση με την προσπάθειά του να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα πριν από τη σύνοδο κορυφής Cop26, που ξεκινά στις 31 Οκτωβρίου.

Το E85, το καύσιμο που χρησιμοποιεί ο πρίγκιπας, αποτελείται από 85% βιοαιθανόλη και 15% αμόλυβδη βενζίνη.

- Advertisement -

Ο πρίγκιπας αποκάλυψε επίσης ότι είναι οπαδός της Γκρέτα Τούνμπεργκ. Όταν ρωτήθηκε αν συμπάσχει με την νεαρή ακτιβίστρια του κλίματος απάντησε: «Φυσικά και ναι. Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι αισθάνονται ότι τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ, οπότε φυσικά θα απογοητευτούν. Το καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κανείς δεν άκουγε και βλέπει το μέλλον του να καταστρέφεται τελείως ».

Σχολιάζοντας τους διαδηλωτές της Εξέλιξης, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είπε ότι κατανοεί την απογοήτευσή τους και τον θυμό τους, αλλά σημείωσε ότι τακτικές όπως το κλείσιμο των δρόμων ήταν «άχρηστες» και κινδύνευαν να αποξενώσουν το κοινό.

Όμως, ενώ ο πρίγκιπας μπορεί να κυματίζει την «πράσινη σημαία» του μέσω της Aston Martin που κινείται από βιοαιθανόλη, οι ειδικοί στο κλίμα έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η προσέγγιση δεν βοηθάει τόσο σε εθνική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

«Η περίεργη επιλογή του πρίγκιπα Κάρολου της μείωσης υπολειμμάτων άνθρακα με την Aston Martin χρησιμοποιώντας ένα υψηλό μείγμα βιοαιθανόλης από τυριά και απόβλητα κρασιού δεν πρέπει να συγχέεται με μια σοβαρή λύση για την απορρόφηση καυσίμων των οχημάτων», δήλωσε ο Greg Archer, διευθυντής του T & E, μιας ευρωπαϊκής ομάδας εκστρατειών καθαρών μεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο , που παρατίθεται στην The Guardian.

«Σε μεγάλη κλίμακα τα βιοκαύσιμα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, οδηγώντας στην αποψίλωση των δασών και τη χρήση της γης που επιδεινώνει την κλιματική κρίση».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.