Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
8.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αφαιρεθεί η μεμβράνη κάτω από το καπάκι του βάζου στα τρόφιμα;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιατί είναι τόσο δύσκολο να αφαιρεθεί η μεμβράνη κάτω από το καπάκι του βάζου στα τρόφιμα;
spot_img

Σπάνια βγαίνει ολόκληρο και τις περισσότερες φορές, πρέπει να το αφαιρέσουμε κομμάτι-κομμάτι

Η καλύτερη στιγμή σε ένα λαχταριστό τρόφιμο είναι να ανοίξουμε το καινούργιο βάζο για να γευτούμε τη λιχουδιά… Ωστόσο σχεδόν πάντα μας περιμένει ένα δεύτερο στάδιο «δοκιμασίας»: Ένα λαμπερό φύλλο χρυσού που πρέπει επίσης να αφαιρέσουμε μέχρι να φθάσουμε στον στόχο.

- Advertisement -

Το αλουμινόχαρτο κάτω από το καπάκι όμως συνήθως είναι ζόρικο. Σπάνια βγαίνει ολόκληρο και τις περισσότερες φορές, πρέπει να το αφαιρέσουμε κομμάτι-κομμάτι. Οι ανυπόμονοι συχνά αφήνουν πολλά κομμάτια αλουμινόχαρτου στην άκρη ενώ στο μέρος που απομακρύνουμε συνήθως κολλάει μέρος της τροφής που πρέπει να αφαιρέσουμε με ένα κουτάλι.

Γιατί είναι όμως τόσο δύσκολο να αφαιρεθεί η μεμβράνη του καπακιού; Και γιατί η ταινία δεν έχει πτερύγιο (γλώσσα), σαν το καπάκι γιαουρτιού;

Όπως εξηγεί ο Ferrero, ο παρασκευαστής της Nutella, χρησιμοποιεί επίτηδες το χρυσό φύλλο από αλουμίνιο και χαρτί γιατί έτσι διατηρείται η γεύση Nutella και παρατείνεται η διάρκεια ζωής του αλείμματος. Ωστόσο, πρέπει να κολλάει πολύ πιο δυνατά στο βάζο από ότι, για παράδειγμα, το καπάκι στο κυπελάκι του γιαουρτιού.

Για να διασφαλίσει ότι το αλουμινόχαρτο σφραγίζει τέλεια το βάζο, η Ferrero χρησιμοποιεί ένα κόλπο: απλώνεται λίγη κόλλα στην άκρη του βάζου. Το καπάκι αλουμινίου στερεώνεται στο χαρτόνι του καπακιού με λίγο κερί. Η κόλλα στεγνώνει και το γυαλί σφραγίζεται τέλεια.

Τώρα γιατί δεν έχει γλώσσα τραβήγματος; Γιατί το αλουμινόχαρτο είναι τόσο σταθερά συνδεδεμένο με το βάζο που η γλωττίδα είτε θα σχιζόταν αν την τραβούσαμε ή θα ξεκολλούσε μόνο μια μικρή λωρίδα από το καπάκι.

Προς τα κάλλη τι είναι ο πόνος που λένε… Ή καλύτερα, μπρος στην ποιότητα, ας παιδευτούμε λίγο παραπάνω με τα βάζα μας!

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα