Σπάνια βγαίνει ολόκληρο και τις περισσότερες φορές, πρέπει να το αφαιρέσουμε κομμάτι-κομμάτι
Η καλύτερη στιγμή σε ένα λαχταριστό τρόφιμο είναι να ανοίξουμε το καινούργιο βάζο για να γευτούμε τη λιχουδιά… Ωστόσο σχεδόν πάντα μας περιμένει ένα δεύτερο στάδιο «δοκιμασίας»: Ένα λαμπερό φύλλο χρυσού που πρέπει επίσης να αφαιρέσουμε μέχρι να φθάσουμε στον στόχο.
Το αλουμινόχαρτο κάτω από το καπάκι όμως συνήθως είναι ζόρικο. Σπάνια βγαίνει ολόκληρο και τις περισσότερες φορές, πρέπει να το αφαιρέσουμε κομμάτι-κομμάτι. Οι ανυπόμονοι συχνά αφήνουν πολλά κομμάτια αλουμινόχαρτου στην άκρη ενώ στο μέρος που απομακρύνουμε συνήθως κολλάει μέρος της τροφής που πρέπει να αφαιρέσουμε με ένα κουτάλι.
Γιατί είναι όμως τόσο δύσκολο να αφαιρεθεί η μεμβράνη του καπακιού; Και γιατί η ταινία δεν έχει πτερύγιο (γλώσσα), σαν το καπάκι γιαουρτιού;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 200.000 κονσέρβες με φασολάκια
Όπως εξηγεί ο Ferrero, ο παρασκευαστής της Nutella, χρησιμοποιεί επίτηδες το χρυσό φύλλο από αλουμίνιο και χαρτί γιατί έτσι διατηρείται η γεύση Nutella και παρατείνεται η διάρκεια ζωής του αλείμματος. Ωστόσο, πρέπει να κολλάει πολύ πιο δυνατά στο βάζο από ότι, για παράδειγμα, το καπάκι στο κυπελάκι του γιαουρτιού.
Για να διασφαλίσει ότι το αλουμινόχαρτο σφραγίζει τέλεια το βάζο, η Ferrero χρησιμοποιεί ένα κόλπο: απλώνεται λίγη κόλλα στην άκρη του βάζου. Το καπάκι αλουμινίου στερεώνεται στο χαρτόνι του καπακιού με λίγο κερί. Η κόλλα στεγνώνει και το γυαλί σφραγίζεται τέλεια.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βιολογικές συσκευασίες: Είναι πραγματικά φιλικές προς το περιβάλλον ή «πατούν» στην ευαισθησία των καταναλωτών;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Πρόκληση της κανέλας»: Δηλητηρίαση και μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες προκαλεί το trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Άψογα τα ελληνικά πορτοκάλια που εξάγονται στην Τσεχία – Τι έδειξε εργαστηριακό έλεγχος των Αρχών
Τώρα γιατί δεν έχει γλώσσα τραβήγματος; Γιατί το αλουμινόχαρτο είναι τόσο σταθερά συνδεδεμένο με το βάζο που η γλωττίδα είτε θα σχιζόταν αν την τραβούσαμε ή θα ξεκολλούσε μόνο μια μικρή λωρίδα από το καπάκι.
Προς τα κάλλη τι είναι ο πόνος που λένε… Ή καλύτερα, μπρος στην ποιότητα, ας παιδευτούμε λίγο παραπάνω με τα βάζα μας!