Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Και άλλο “κρούσμα” μαγειρέματος σε… πλυντήριο πιάτων!

ΑρχικήΟικιακάΚαι άλλο "κρούσμα" μαγειρέματος σε... πλυντήριο πιάτων!
spot_img

   Ο πειραματισμός στο έπακρο.

Η μαγειρική επιβάλλει πειραματισμούς τόσο με νέα υλικά, όσο και με τις συσκευές. Ένα ανοιχτό μυαλό άλλωστε μπορεί να οδηγήσει σε νέες ενδιαφέρουσες συνταγές. Ποιος κοιτάει όμως ένα πλυντήριο πιάτων και σκέφτεται “ας μαγειρέψω!”; 

   O Αμερικανός δημοσιογράφος του CBS, Μάικλ Τζορτζ, το έκανε, αφού ισχυρίζεται πως έψησε μια «καταπληκτική» μπριζόλα στο… πλυντήριο πιάτων. Μάλιστα, μοιράστηκε τη χαρά του μέσω Twitter, γράφοντας: «Θεέ μου, όντως πέτυχε! Έψησα μια μπριζόλα στο πλυντήριο πιάτων και βγήκε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!». Η διαδικασία είχε ως εξής: Την έβαλε μέσα σε σφραγισμένη σακούλα, της οποίας αφαίρεσε τον αέρα με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας και μετά την τοποθέτησε στο ψηλότερο σημείο του πλυντηρίου, βάζοντας σε λειτουργία ένα πρόγραμμα 98 λεπτών. Βέβαια, όταν την έβγαλε, χρειάστηκε να τη βάλει για δύο λεπτά στο τηγάνι με λίγο βούτυρο, σκόρδο και βότανα. Ωστόσο, ήταν σαν το πλυντήριο να την έβρασε «στον ατμό». Ουσιαστικά εφάρμοσε με ένα απλό τρόπο τις αρχές μαγειρικής Sous Vide.

   Τώρα μια 53χρονη, λέει στο Independent, πως μαγείρεψε σολομό στο πλυντήριο πιάτων και τι γεύση είχε. Η Angie Matthews, κάτοικος Shropshire, σκέφτηκε την παράξενη ιδέα κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης, όταν της είχε απομείνει μόνο μία συσκευή. Αφού τύλιξε το ψάρι σε δύο στρώσεις αλουμινόχαρτο, τοποθέτησε τα φιλέτα στο πλυντήριο πιάτων και ήλπιζε για το καλύτερο. Βέβαια όπως λέει, ξέχασε να απενεργοποιήσει την «εντατική» ρύθμιση στη συσκευή της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο σολομός να “ψηθεί υπερβολικά”, αλλά είπε ότι ήταν ακόμα “απολύτως εντάξει”.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα