Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: coffee oil… λάδι από καβουρδισμένο καφέ!

ΑρχικήΟικιακάΚαινοτομία: coffee oil... λάδι από καβουρδισμένο καφέ!
spot_img

Του Κώστα Καπερώνη*


Νομίζετε ότι  μόνο εσείς ξέρετε  από καλό λάδι επειδή μεγαλώσατε στην Ελλάδα;

 Kαι στην Κολομβία ξέρουν από καλό λάδι … μόνο που δεν μιλάμε για λάδι ελιάς αλλά για λάδι καφέ!!!

Πρόκειται για ένα νέο πρωτότυπο προϊόν,  πατέντα της Κολομβιανής εταιρίας παραγωγών καφέ  BuenCafe, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα 100% αυθεντικό λάδι καφέ  από φρεσκοψημένους κόκκους καφέ made in Colombia που η γεύση και το άρωμα του παραπέμπουν σε φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ.

Το συγκεκριμένο λάδι καφέ παρασκευάζεται αυστηρά με μηχανικές μεθόδους – εξώθηση και διήθηση – χωρίς κανένα πρόσθετο συστατικό ή χημικό.

Πλούσιο σε λιπαρά οξέα ,  το λάδι καφέ αποτελεί ιδανικό συστατικό για γυναικείες κρέμες και καλλυντικά, ενώ οι  μαλακτικές του ιδιότητες το κάνουν βασικό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών, ακόμη και αντηλιακών.

Διατίθεται  στην αγορά για πώληση σε εύχρηστη πλαστική συσκευασία με βιδωτό πώμα που κλείνει ερμητικά και αν φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου η διάρκεια ζωής του μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες.

 Η Βuencafe ελπίζει το νέο της προϊόν να γίνει σύντομα trend σε όλο τον πλανήτη και σκοπεύει να διοχετεύσει τα κέρδη της από της πωλήσεις του λαδιού καφέ  σε επενδύσεις βελτίωσης των αντίξοων και σκληρών πολλές φορές συνθηκών διαβίωσης των παραγωγών καφέ  στην Κολομβία.

*Κώστας Καπερώνης Δημοσιογράφος – Εκδότης- Συγγραφέας, Good coffee, cocktail and food evangelist. Εμπνευστής  και  συνδιοργανωτής  των βραβείων Coffee Business Awards.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο