Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Όταν οι vegan κάνουν πάρτι: ”ζαμπόν” από μανιτάρια.

ΑρχικήΟικιακάΌταν οι vegan κάνουν πάρτι: ''ζαμπόν'' από μανιτάρια.
spot_img

cibum team


Η εξέλιξη στην τεχνολογία τροφίμων στα vegan προϊόντα και όχι μόνο, πραγματικά εντυπωσιάζει.  Εκτός από το νηστίσιμο τυρί, ανακαλύψαμε σε μεγάλο super market της Αθήνας και το ”ζαμπόν” από… μανιτάρια.  To δοκιμάσαμε κρύο και σε τοστ. Κρύο δεν μας εντυπωσίασε, αλλά στο τοστ ήταν ευχάριστο.

Πρόκειται για αποκλειστικά χορτοφαγικό προϊόν και εντάσσεται στη κατηγορία των φυτικών αλλαντικών που δεν περιέχουν κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει βάση το λάδι ελαιοκράμβης, πρωτεΐνη αρακά, μπαχαρικά και παντζάρι και αντικαθιστά εύκολα το ζαμπόν σε τοστ και πίτσες αφού ταιριάζει με όλες τις διατροφικές συνήθειες.

Μπορούν όμως τα μανιτάρια να αντικαταστήσουν το κρέας σε πρωτεϊνική αξία;

Σε 90 γραμμάρια, περιέχονται περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αντίστοιχα, τα ίδια γραμμάρια ωμών μανιταριών αποδίδουν 3 γραμμάρια πρωτεΐνης. Βέβαια τα μανιτάρια καταναλώνονται συνήθως, σε μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι το κρέας οπότε μπορεί να επιτευχθεί μία επιθυμητή πρωτεϊνική πρόσληψη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως μεγάλο ρόλο στην υγεία, παίζει και η πρωτεϊνική επάρκεια του τροφίμου η οποία εξαρτάται από την ποικιλία των αμινοξέων, που βοηθούν στον σχηματισμό των πρωτεϊνών. Τα μανιτάρια δεν  περιλαμβάνουν όλα τα αμινοξέα που έχουν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Άρα ο οργανισμός δεν έχει τα ίδια οφέλη καταναλώνοντας μανιτάρια. Η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση της διατροφικής αξίας  των μανιταριών μέσω του συνδυασμού τους με άλλα τρόφιμα όπως μανιτάρια με:  φακές, καλαμπόκι, μπρόκολο κτλ προκειμένου για να καλυφθούν οι ανάγκες σε πρωτεΐνη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα