Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
24.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δωρεάν εφαρμογή από την ΕΕ εξατομικευμένης διατροφής για απώλεια βάρους

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΔωρεάν εφαρμογή από την ΕΕ εξατομικευμένης διατροφής για απώλεια βάρους
spot_img

Εφαρμογή για κινητά που βασίζεται σε AI, προσφέρει εξατομικευμένα σχέδια διατροφής και σωματικής δραστηριότητας, επιτρέποντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο PROTEIN ανέπτυξε ένα σύστημα βασισμένο σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ) για την παροχή εξατομικευμένης διατροφής και την υποστήριξη των καταναλωτών στην καθημερινή ζωή. Δηλαδή προτείνει ένα καθημερινό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τα φυσικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου.

Το οικοσύστημα PROTEIN αποτελείται από μια εφαρμογή Android για κινητά για τον χρήστη και έναν διαδικτυακό πίνακα ελέγχου για διατροφολόγους και άλλους ειδικούς.

Από την πλευρά του χρήστη, η λειτουργία του συστήματος PROTEIN είναι αρκετά απλή. Ο χρήστης κατεβάζει και εγκαθιστά την εφαρμογή PROTEIN, εγγράφεται στην εφαρμογή και παρέχει πληροφορίες σχετικά με το προφίλ του. Το σύστημα βασίζεται σε πληροφορίες προφίλ χρήστη μαζί με αποθηκευμένες και κωδικοποιημένες γνώσεις τομέα για να δημιουργήσει κατάλληλα ημερήσια και εβδομαδιαία προγράμματα γευμάτων και σωματικής δραστηριότητας για τον χρήστη. Το σύστημα μπορεί επίσης να συνδυάσει δεδομένα φυσικής δραστηριότητας που προέρχονται από την εφαρμογή και τυχόν συνδεδεμένους αισθητήρες και να αναπροσαρμόζει το προτεινόμενο πρόγραμμα σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση. Εάν οι χρήστες βρίσκονται υπό την επίβλεψη διατροφολόγων ή άλλων ειδικών στον τομέα της υγείας, ο πίνακας εργαλείων προσφέρει μια επισκόπηση όλων των αυτοματοποιημένων προτάσεων και ο διατροφολόγος μπορεί να παρέμβει εάν κριθεί απαραίτητο.

Ο  διευθυντής του έργου Λάζαρος Γυμνόπουλος δήλωσε πως ο βασικός στόχος ήταν η δημιουργία εξατομικευμένων σχεδίων διατροφής και φυσικής δραστηριότητας με ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα που κινδυνεύουν από διάφορες ασθένειες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συσχέτιση του μικροβιώματος του εντέρου και του γενετικού προφίλ με τα πρότυπα διατροφής και σωματικής τους δραστηριότητας. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν επίσης AI για να αναπτύξουν μια μηχανή συστάσεων για την αυτόματη δημιουργία σχεδίων διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Αυτός ο «σύμβουλος» AI λαμβάνει υπόψη τα προφίλ των χρηστών καθώς και τις συστάσεις των ειδικών σχετικά με την πρόσληψη μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών. Επιπλέον, το σύστημα PROTEIN περιλαμβάνει μια σειρά από νέες συσκευές και αλγόριθμους για την παρακολούθηση και τη μελέτη της συμπεριφοράς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γεύμα. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών παιχνιδιών και των παιχνιδιών προς τη βέλτιστη υγεία και ευεξία έχει επίσης διερευνηθεί κατά τη διάρκεια του έργου.

Συνολικά, η εφαρμογή PROTEIN συγκρίνεται ευνοϊκά ως προς την καινοτομία με αρκετές δημοφιλείς εφαρμογές στις κατηγορίες τροφίμων/ποτών και υγείας/γυμναστικής. Ενσωματώνει ακόμη και μια δυνατότητα εστιατορίου και αυτοματοποιημένη λίστα αγορών από προγράμματα γευμάτων και μπορεί να προσελκύσει διαφορετικές ομάδες πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη, καθώς είναι διαθέσιμο σε επτά γλώσσες.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA – Φέτα: Πράσινο φως για το ένζυμο λιπάση τριακυλογλυκερόλης στην παραγωγή φέτας και άλλων τυριών

Ο ομάδα της EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Παρειδωλία: Βλέπετε κι εσείς πρόσωπα στον καφέ ή στο καμένο τοστ; Δεν είστε οι μόνοι!

Πως το φαινόμενο της παρειδωλίας, βοήθησε στην επιβίωση των προγόνων μας.

ΕΕ – Πρόσθετα: Εγκρίθηκε το ξίδι ως ρυθμιστής οξύτητας – Και το όνομα αυτού Ε 267

Για πρώτη φορά το ξίδι στον ενωσιακό κατάλογο προσθέτων τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα