Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είστε καλοφαγάς; Τα 50 κοινά χαρακτηριστικά του “Foodie”

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΕίστε καλοφαγάς; Τα 50 κοινά χαρακτηριστικά του "Foodie"
spot_img

Επιμέλεια Νίκος Εμμανουήλ

Εάν κάποιος ταξιδεύει σε μια άλλη χώρα ή πόλη μόνο για να δοκιμάσει την εκεί κουζίνα, εάν συχνάζει τακτικά σε street food αγορές και ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του για να πάρει φαγητό απ’ έξω, τότε είναι καλοφαγάς (foodie), σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Με δείγμα 2.000 ενηλίκων, αποκάλυψε τα 50 κορυφαία χαρακτηριστικά ενός καλοφαγά, με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι απλώς «αγαπούν» το φαγητό και το 38% να πιστεύει ότι έχει τα πραγματικά χαρακτηριστικά ενός «foodie».

Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, τρεις στους πέντε συσχετίζουν ορισμένα τρόφιμα ή γεύματα με αναμνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των διακοπών (51%), των γονιών τους (50%) και των σχολικών τους χρόνων (34%).

Επιπλέον, σχεδόν τα τρία τέταρτα πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να δοκιμάζουν διαφορετικά φαγητά από διάφορες κουζίνες (55%), να κάνουν τα γεύματα πιο συναρπαστικά (50%) και να μαθαίνουν διαφορετικές τεχνικές μαγειρέματος (34%).

Ένα 27% προσπαθεί να αναδημιουργήσει το αγαπημένο του street food στο σπίτι, με το 38% να υποστηρίζει ότι τέτοια φαγητά είναι πάντα γεμάτα συναρπαστικές γεύσεις, ενώ το 45% συμφωνεί ότι το street food του επιτρέπει να δοκιμάσει διάφορες κουζίνες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του OnePoll.com.

Τέσσερις στους δέκα ισχυρίζονται ότι φαγητό και ταξίδια πάνε χέρι – χέρι και, πριν ταξιδέψει σε μια νέα πόλη ή χώρα το 31% ψάχνει ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια για να επισκεφτεί εκ των προτέρων – με το 29% να κοιτάζει ακόμη και το μενού.

Τα 50 κορυφαία χαρακτηριστικά που μαρτυρούν ότι είστε καλοφαγάδες:

  1. Επισκέπτεστε μια άλλη πόλη ή χώρα καθαρά για το φαγητό
  2. Μαγειρεύετε από το μηδέν όποτε είναι δυνατόν
  3. Είστε περιπετειώδης στην κουζίνα
  4. Γνωρίζετε τι σημαίνουν οι διαφορετικοί όροι μαγειρέματος
  5. Δεν φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο
  6. Έχετε το ντουλάπι της κουζίνας γεμάτο από υλικά π.χ. σάλτσες και μπαχαρικά
  7. Πάτε σε εκδηλώσεις φαγητού στην πόλη σας
  8. Δοκιμάζετε νέα πιάτα κάθε φορά που τρώτε έξω
  9. Γνωρίζετε από πού προέρχονται τα κομμάτια κρέατος
  10. Γνωρίζετε όλα τα hotspot φαγητού στην πόλη σας
  11. Γνωρίζετε πώς να ψήσετε/ μαγειρέψετε κάτι, χωρίς συνταγή
  12. Παρακολουθείτε τακτικά εκπομπές φαγητού/ μαγειρικής στην τηλεόραση
  13. Επισκέπτεστε τακτικά τις αγορές street food
  14. Είστε ανοιχτοί στο να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους street food
  15. Περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας στο μαγείρεμα ή στο ψήσιμο
  16. Τρώτε σε εστιατόριο με αστέρι Michelin
  17. Έχετε πολλά βιβλία μαγειρικής
  18. Φιλοξενείτε/ προσκαλείτε συχνά ανθρώπους για φαγητό
  19. Σχεδιάζετε Σαββατοκύριακο που περιστρέφεται γύρω από το φαγητό
  20. Είστε το άτομο που όλοι ζητούν συμβουλές ή συνταγές μαγειρικής
  21. Δεν υπάρχει φαγητό που δεν θα δοκιμάσετε
  22. Κατανοείτε κάθε λέξη σε ένα μενού
  23. Εισάγετε τρόφιμα/ υλικά που δεν πωλούνται στη χώρα μας
  24. Αγοράζετε υλικά από ανεξάρτητα καταστήματα τροφίμων
  25. Ακολουθείτε influencers/ chefs στα social media
  26. Διαβάζετε ιστοτόπους τροφίμων
  27. Δίνετε προτεραιότητα στη δαπάνη χρημάτων για φαγητό σε σχέση με άλλα πράγματα
  28. Γνωρίζετε πώς να προφέρετε εξωτικά συστατικά
  29. Ενθουσιάζεστε με τα γεύματα
  30. Έχετε τη δική σας σελίδα στα social media αφιερωμένη στο φαγητό
  31. Έχετε κορυφαίο εξοπλισμό μαγειρέματος
  32. Παρακολουθείτε μαθήματα μαγειρικής/ αρτοποιίας
  33. Δημοσιεύετε τακτικά φωτογραφίες του φαγητού σας στα social media
  34. Σχεδιάζετε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις γύρω από το φαγητό
  35. Έχετε κάθε είδους κουζινικού σκεύους
  36. Τρώτε διαφορετική κουζίνα κάθε μέρα της εβδομάδας
  37. Υποστηρίζετε ανεξάρτητα εμπορικά σήματα τροφίμων/ εστιατορίων
  38. Διαθέτετε ένα φανταχτερό σετ μαχαιριών κοπής
  39. Τρώτε έξω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
  40. Τρώτε φαγητό έξω μόνος/μόνη
  41. Πάντα σκέφτεστε το επόμενο γεύμα
  42. Γνωρίζετε τους ιδιοκτήτες εστιατορίων/ takeaway με το μικρό τους όνομα
  43. Γνωρίζετε τα ονόματα των τηλεοπτικών σεφ
  44. Ξοδεύετε το μεγαλύτερο μέρος του μισθού σας για φαγητό
  45. Ακολουθείτε Instagram live και μαγειρεύετε την ίδια στιγμή τις συνταγές που βλέπετε
  46. Προγραμματίζετε γεύματα εκ των προτέρων
  47. Γνωρίζετε όλα τα καλύτερα τοπικά εστιατόρια για takeaway
  48. Γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε ξυλάκια
  49. Είστε αυτός που φτιάχνει την τούρτα γενεθλίων στην οικογένειά σας
  50. Τρώτε τα υπολείμματα των άλλων

Πληροφορίες από https://www.mirror.co.uk/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα