Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μέχρι πόσες φορές μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε το φακελάκι του τσαγιού

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΜέχρι πόσες φορές μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε το φακελάκι του τσαγιού
spot_img

Τι πρέπει να κάνουμε για να μην χάσει ένταση και γεύση.

Μπορεί οι Έλληνες να μην έχουν την ίδια σχέση με το τσάι που έχουν οι Βρετανοί, όμως υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές που καλό είναι να γνωρίζουν. Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν και να επαναχρησιμοποιηθούν αλλά και να αξιοποιηθούν με τρόπους που δεν φανταζόμασταν.

   Κυρίως για τους λάτρεις του “αθλήματος”, που απολαμβάνουν να πίνουν αρκετές φορές την ημέρα τσάι αντί του καφέ, τα φακελάκια εφόσον διαφυλαχτούν με προσοχή, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Μπορεί στην επόμενη χρήση να μην έχουν την ίδια ένταση με την πρώτη όμως η γεύση είναι εκεί. Το κρίσιμο κομμάτι είναι πως δεν θα πρέπει το σακουλάκι να μείνει σε ξερό περιβάλλον γιατί μόλις στεγνώσει μπορεί να γίνει εστία βακτηρίων και μούχλας. Μια λύση είναι να διαφυλαχθεί σε ένα μικρό ποτήρι με νερό, το οποίο θα πρέπει για ασφάλεια να μπει στο ψυγείο. Και μετά θα είναι έτοιμο για χρήση. Γενικά ένα φακελάκι τσαγιού μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί μία ή δύο φορές. Αλλά δεν πρέπει να τα κρατήσετε περισσότερο από ένα 24ωρο. Η επαναχρησιμοποίηση πράσινου ή λευκού τσαγιού λειτουργεί καλύτερα από τα πιο σκούρα μείγματα. Το δεύτερο φλιτζάνι τσάι που προκύπτει είναι ελαφρώς λιγότερο δυνατό από το πρώτο, αλλά ιδανικό για τα απογεύματα που ίσως δεν χρειάζεστε πολύ καφεΐνη.

   Αυτό βέβαια μπορεί να φανεί αστείο στους τυπικούς της “ιεροτελεστίας” του τσαγιού. Κατά βάση το τσάι προκειμένου να απελευθερώσει τα αρώματα του χωρίς να αφήσει πίκρα, πρέπει να μείνει συγκεκριμένο χρόνο στο νερό (βλ. καταστήματα που σερβίρουν κλεψύδρα με το τσάι).Έπειτα έχει σημασία η θερμοκρασία του νερού και ακόμα και το σκεύος. Βέβαια παίζει ρόλο και το τσάι στην κάθε περίπτωση, καθώς διαφορετικά είδη τσαγιού μπορεί να χρήζουν διαφορετικής διαχείρισης. Όπως και να έχει, στην περίπτωση αυτών που δίνουν μεγάλη σημασία στις προδιαγραφές παρασκευής του τσαγιού, υπάρχουν και άλλες λύσης επαναχρησιμοποίησης για το σακουλάκι του τσαγιού.

Άλλες χρήσεις

    Το τσάι έχει αποδεδειγμένα μαγικές ιδιότητες σε ότι έχει να κάνει με τις μυρωδιές. Μπορεί να απορροφήσει τη μυρωδιά τροφίμων από τα χέρια, το ψυγείο ή και το φούρνο. Μπορεί επίσης να απορροφήσει άλλες άσχημες μυρωδιές όπως η μυρωδιά των παπουτσιών. Ακόμη, μπορεί να μουλιάσει σε άπλυτα πιάτα και να αφαιρέσει τους δύσκολους λεκέδες, εξ αιτίας των ταννινών που διαθέτει.

    Άλλη μια πρόταση λέει πως τα σακουλάκια τσαγιού μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα για τις γλάστρες καθώς περιέχουν αυξημένα επίπεδα αζώτου. Πολλοί είναι εκείνοι που τα αναμειγνύουν είτε με λίπασμα είτε τα αραιώνουν με νερό και τα ποτίζουν στα φυτά. Ένα κόλπο είναι να θάψετε το σακουλάκι στο χώμα και να απελευθερώνει τα στοιχεία του κάθε φορά που ποτίζεται με νερό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα