Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορεί το γιαούρτι να μπει στην κατάψυξη;

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΜπορεί το γιαούρτι να μπει στην κατάψυξη;
spot_img

Οι προϋποθέσεις κατάψυξης του γιαουρτιού.

Ενώ οι τεχνικές ασφάλειας των τροφίμων για τα αγαπημένα σας γαλακτοκομικά, μπορεί να φαίνονται προφανείς, δεν είναι πάντα τόσο απλές. Τα γαλακτοκομικά είναι ευπαθή και πρέπει να διατηρούνται πάντα κρύα όχι μόνο για να διασφαλιστεί η γεύση αλλά και για να παραμείνουν ασφαλή για κατανάλωση. Μετά τα ψώνια από το σουπερμάρκετ, αποσυσκευάστε και αποθηκεύστε πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τοποθετώντας το γάλα στο πίσω μέρος του ψυγείου, το οποίο τείνει να είναι το πιο κρύο μέρος. 

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του ψυγείου έχει ρυθμιστεί στους 4,5Ο C ή χαμηλότερη. Όταν τα τρόφιμα αποθηκεύονται στην «επικίνδυνη ζώνη» – σε θερμοκρασίες πάνω από 4,5ο, η ποσότητα των επιβλαβών βακτηρίων μπορεί να διπλασιαστεί σε μόλις 20 λεπτά.

Μπορούν το γιαούρτι, το γάλα και τα τυριά να καταψυχθούν;

Εάν βρεθείτε με περίσσεια γάλακτος ή τυριού ή γιαουρτιού στο ψυγείο, μπορείτε να σκεφτείτε να το καταψύξετε. Ενώ θα παραμείνουν ασφαλή για κατανάλωση όταν καταψύχονται, η γεύση και η συνοχή τους αλλάζει όταν αποψυχθούν. 

Το γιαούρτι -είτε πλήρες είτε άπαχο, είτε στραγγιστό ή με φρούτα- μπορεί να καταψυχθεί έως και δύο μήνες χωρίς αλλαγή γεύσης και υφής. Αυτό μπορεί να είναι ένα κόλπο εξοικονόμησης χρημάτων, επιτρέποντάς σας να εφοδιάζεστε όταν το αγαπημένο σας γιαούρτι είναι σε προσφορά. Μπορεί επίσης να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία.  Όμως όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τρόφιμα, όσο περισσότερο το γιαούρτι είναι κατεψυγμένο, τόσο περισσότερο θα υποβαθμίζεται η ποιότητά του. Λάβετε υπόψη ότι το γιαούρτι διογκώνεται στην κατάψυξη, οπότε η σφράγιση στο δοχείο μπορεί να σπάσει.

 Ανεξάρτητα από το πώς παγώνετε το γιαούρτι, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το ξεπαγώσετε και αυτός είναι στο ψυγείο, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Όπως πολλά γαλακτοκομικά, το γιαούρτι θα διαχωριστεί λίγο όταν παγώσει, κάτι που μπορεί να το κάνει νερουλό ή κοκκώδες. Αυτό καθιστά απαραίτητο να ανακατεύετε καλά το αποψυγμένο γιαούρτι πριν το χρησιμοποιήσετε. Μόλις αποψυχθεί το γιαούρτι, δεν μπορεί να ξαναψυχθεί.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα