Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια ζυμαρικά δεν είναι vegan

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΠοια ζυμαρικά δεν είναι vegan
spot_img

Τι πρέπει να προσέξουν όσοι ακολουθούν vegan διατροφή.

Τα ζυμαρικά είναι όχι μόνο νόστιμα αλλά και πολύ δημοφιλή λόγω της ευκολίας τους στο μαγείρεμα αλλά και στους εκατοντάδες τρόπους που μπορεί κανείς να τα απολαύσει. Τόσο τα αποξηραμένα όσο και τα φρέσκα ζυμαρικά έρχονται σε διάφορα σχήματα και ποικιλίες, με 310 συγκεκριμένες μορφές γνωστές και με πάνω από 1.300 τεκμηριωμένα ονόματα. Πρόκειται ίσως για το πιο αγαπημένο και πιο γνωστό φαγητό όλων των εποχών, αλλά είναι Vegan;

Η απάντηση είναι πως κάποιες φορές είναι, κάποιες άλλες, όχι. Η πλειονότητα των ζυμαρικών που πωλούνται στα σουπερμάρκετ είναι παρασκευασμένα χωρίς ζωϊκά προϊόντα αλλά υπάρχουν και ζυμαρικά που περιέχουν αυγό ή μελάνι από καλαμάρι. Πρόσφατα έχουν κάνεις την εμφάνισή τους ζυμαρικά από ρεβίθια, φακές, φαγόπυρο και άλλες μη παραδοσιακές βάσεις. Αυτά είναι απόλυτα φιλικά προς τους Vegan. Τα κλασικά ζυμαρικά όπως λευκά ή ολικής αλέσεως μακαρόνια, φουσίλι, πέννες, ταλιατέλες, ριγκατόνι, λιγκουίνι είναι κατά κύριο λόγο κατάλληλα για όσους ακολουθούν vegan διατροφή, αλλά για να είστε σίγουροι να ελέγχετε πάντα την ετικέτα με τα συστατικά για να δείτε εάν περιέχουν αυγό. Σε ορισμένες χώρες, το συστατικό του αυγού επισημαίνεται με έντονους χαρακτήρες εάν υπάρχει, δεδομένου ότι επιπλέον είναι και αλλεργιογόνο. Επίσης μερικά ζυμαρικά περιέχουν μελάνι καλαμαριού, το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει σκούρο χρώμα. Και αυτό αναγράφεται στην ετικέτα. Όσο για τα φρέσκα ζυμαρικά συνήθως περιέχουν αυγό.

Προσοχή και στις έτοιμες σάλτσες

Ζυμαρικό χωρίς σάλτσα γίνεται; Μάλλον όχι για τους περισσότερους vegan καταναλωτές. Και εδώ πρέπει να δίνετε προσοχή στην ετικέτα καθώς σάλτσες με βάση την ντομάτα που νομίζετε ότι δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα, τελικά έχουν. Επίσης η σάλτσα πέστο περιέχει τυρί. Υπάρχει όμως και η vegan έκδοση της.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο