Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

5ο γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ «Ηράκλειο – Μέρες Γαστρονομίας»

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομία5ο γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ «Ηράκλειο – Μέρες Γαστρονομίας»
spot_img

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Με στόχο την ανάδειξη του Ηρακλείου ως ενός ξεχωριστού γαστρονομικού προορισμού και ταυτόχρονα την προβολή της μακραίωνης κρητικής μαγειρικής παράδοσης, πραγματοποιείται από αύριο 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου το 5ο γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ «Ηράκλειο – Μέρες Γαστρονομίας / Heraklion Gastronomy Days 2023».

   Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, που σταθερά υποστηρίζει δράσεις οι οποίες προβάλλουν την ποικιλόμορφη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας και ταυτόχρονα το εμπλουτισμένο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

   Οι «Μέρες Γαστρονομίας» έχουν εδραιωθεί ως ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός, με τη συμμετοχή χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών που έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στη κρητική διατροφική διαδρομή και να παρακολουθήσουν πλήθος παράλληλων δρώμενων, όπως παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών από καθιερωμένους σεφ, παρασκευές και κεράσματα από τοπικούς συλλόγους και συναυλίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

   Τα ντοκιμαντέρ που προβάλλουν το ελληνικό κρασί

   Την ίδια στιγμή, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ υλοποιείται η παραγωγή των ντοκιμαντέρ «Το κρασί της Κεφαλλονιάς» και «Οι νέοι και οι νέες του ελληνικού κρασιού» σε σκηνοθεσία της Ελληνοαμερικανίδας Χρύσας Τζωρτζάκη (Chrisa Giorgi). Το ντοκιμαντέρ «Το κρασί της Κεφαλλονιάς» αναδεικνύει την Κεφαλλονιά ως οινοτουριστικό προορισμό, μέσα από την αφήγηση των ιστοριών πέντε οινοποιών σχετικά με τους τρόπους παραγωγής του εξαιρετικού τοπικού κρασιού της. Η ταινία «Οι νέοι και οι νέες του ελληνικού κρασιού» επικεντρώνεται στα όνειρα, τις φιλοδοξίες αλλά και τα εμπόδια που προκύπτουν μέχρις ότου οι νέοι οινοπαραγωγοί της Νάουσας, του Μετσόβου, των Φαρσάλων, της Μονεμβασιάς, της Ικαρίας, της Σάμου, της Σαντορίνης και της Κρήτης να φτάσουν στην επιτυχία.

   Και οι δύο ταινίες θα συμμετάσχουν σε επιλεγμένα διεθνή φεστιβάλ και στη συνέχεια θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα Amazon, από την οποία θα προβάλλονται για τρία χρόνια. Σημειώνεται ότι το 2021 η Χρ. Τζωρτζάκη είχε σκηνοθετήσει, επίσης, το διεθνώς βραβευμένο ντοκιμαντέρ με θέμα το κρητικό κρασί «In The Wine Dark Sea», το οποίο προβάλλεται ήδη σε 64 χώρες μέσω της πλατφόρμας Amazon.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο