Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Έχω ταξιδέψει σε 190 από τις 195 χώρες του κόσμου – Αυτές είναι οι καλύτερες κουζίνες!”

ΑρχικήΝέα"Έχω ταξιδέψει σε 190 από τις 195 χώρες του κόσμου - Αυτές είναι οι καλύτερες κουζίνες!"
spot_img

Τι λέει όσον αφορά τη μεσογειακή κουζίνα.

   Για όσους πιστεύουν πως το να ταξιδέψεις σε όλον το κόσμο είναι ακατόρθωτο, ο Luca Pferdmenges σχεδόν το έχει κάνει μόλις στα 22 του χρόνια, αφού έχει επισκεφτεί 190 από τις 195 χώρες στον κόσμο. Ο ίδιος αποκαλύπτει μεταξύ άλλων στο MailOnline ποια χώρα αποτέλει την καλύτερη επιλογή για φαγητό και ποια τη χειρότερη. 

   Ο επαγγελματίας ζογκλέρ προηγουμένως κατέρριψε τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, μεταξύ των οποίων έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε ταχυδακτυλουργικά με 16 μπάλες με έναν παρτενέρ. Είναι επίσης ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζογκλέρ στη Γερμανία και έχει διδάξει παιδιά να κάνουν ταχυδακτυλουργία στο Αφγανιστάν και την Ουγκάντα.

   Έχοντας ήδη επισκεφτεί κάθε χώρα της Ευρώπης, με τη Φινλανδία ολοκλήρωσε την κατάκτηση της ηπείρου πριν από δύο χρόνια, μοιράστηκε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες που θεωρεί τις πιο επικίνδυνες και αυτές που είναι λιγότερο αγαπημένες του. Το Βέλγιο σύμφωνα με τον ζογκλέρ είναι η χειρότερη.

   Ο Λούκα λέει: «Απλώς αισθάνομαι εξαιρετικά ανασφαλής τη νύχτα κατά τη γνώμη μου και εδώ μιλάω για τις Βρυξέλλες. Και πολλές από τις βελγικές πόλεις είναι επίσης πολύ άσχημες. Γκρι και καταθλιπτικά, ειδικά τον χειμώνα». Όταν πρόκειται για τα πιο επικίνδυνα μέρη στην Ευρώπη, παρατηρεί: «Αποφύγετε τις Βρυξέλλες τη νύχτα. Αλλά το Παρίσι, και το Λονδίνο ή η Φρανκφούρτη δεν είναι πολύ καλύτερα τη νύχτα». Ο Λούκα λέει: «Μην πηγαίνετε μόνο στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Υπάρχουν άλλες 40 χώρες που αξίζει να εξερευνήσετε». «Είναι εκπληκτικό το πόσο λίγη αναγνώριση έχουν μέρη όπως το Μαυροβούνιο ή η Σλοβενία. Είναι μερικές από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο -και φθηνές- αλλά κανείς δεν τις επισκέπτεται ».

   Όσον αφορά το φαγητό, βαθμολογεί το Μεξικό ως την πρώτη θέση ανάμεσα σε μερικές τιμητικές αναφορές. Ο Luca εξηγεί: «Το καλύτερο για φαγητό, κατά τη γνώμη μου, είναι το Ισραήλ, για τη vegan κουζίνα του στη Μέση Ανατολή. Λίβανος, επίσης για την κουζίνα της Μέσης Ανατολής. Αιθιοπία, για το Injera [είδος ψωμιού]. Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο, για τα σούπερ μάρκετ. Μεξικό, συνολικά και όλη η μεσογειακή κουζίνα».

   Από την άλλη ο ίδιος βαθμολογεί με χαμηλότερη βαθμολογία λιγότερο πλούσια έθνη: «Φτωχές χώρες χωρίς επιλογές. Μέρη όπως η Αϊτή ή το Τσαντ. Ως vegan, οι βαλκανικές χώρες είναι επίσης χάλια όταν πρόκειται για φαγητό. «Όλα τα μικρά νησιωτικά έθνη του Ειρηνικού έχουν τα χειρότερα και πιο ανθυγιεινά τρόφιμα συνολικά, αφού όλα πρέπει να εισάγονται και τίποτα δεν παράγεται στα νησιά».

   Όσον αφορά το κόστος ζωής ο Luca αναφέρει: «Οι φθηνότερες χώρες: το Αφγανιστάν – αλλά το επισκέφτηκα πριν την εξαγορά των Ταλιμπάν. Ένα πιάτο street food ήταν 11 σεντς [9 p/12c USD]) – Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Ινδία και Νεπάλ. «Οι πιο ακριβές χώρες: Ελβετία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Νέα Ζηλανδία. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα για αυτό, οι απαντήσεις μου είναι αναπόφευκτα μεροληπτικές ».

  Οι πέντε τελευταίες χώρες που δεν έχει επισκεφτεί ακόμη ο νεαρός εξερευνητής είναι η Λιβύη, το Μάλι, το Σουδάν, η Βόρεια Κορέα και το Παλάου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο