Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η τέως πορνοστάρ που έκανε στροφή στην καριέρα της και έγινε επιτυχημένη οινοποιός

ΑρχικήΟικιακάLIFEΗ τέως πορνοστάρ που έκανε στροφή στην καριέρα της και έγινε επιτυχημένη οινοποιός
spot_img

Το τελευταίο κρασί της λέγεται ΟΧΙ – «Αν είχα μάθει το ΟΧΙ νωρίτερα στη ζωή μου, πιθανότατα θα είχα γλυτώσει από πολλές άβολες καταστάσεις», λέει η Natalie Οliveros.

Η ζωή και η καριέρα ενός ανθρώπου μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιμγή. Και η Natalie Oliveros  αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό. Αγόρασε ένα μερίδιο στο κτήμα Brunello di Montalcino La Fiorita πριν περίπου 10 χρόνια και από το 2014 είναι και επίσημα η ιδιοκτήτρια ολοκλήρου του κτήματος.  Ωστόσο, αυτή δεν ήταν πάντα η ζωή της. Η Oliveros στο παρελθόν υπήρξε εξωτική χορεύτρια και σταρ ταινιών ενηλίκων, κάτι που πολλές φορές επισκιάζει την νέα της ενασχόληση ή κάνει τους ανθρώπους να την αντιμετωπίζουν σεξιστικά.

Σύμφωνα με τη συνέντευξή της στο thedrinksbusiness, η Oliveros αγάπησε την Ιταλία και το κρασί από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Ο πρώην σύζυγός της, Daniel Oliveros της Royal Wine Merchants στο Μανχάταν, τη σύστησε στον Ιταλό σύμβουλο οινοποιό και φίλο του, Roberto Cipresso. Έτσι, μετά τη γνωριμία τους, ο Cipresso και η Oliveros συνεργάστηκαν σε μια σειρά ιταλικών κρασιών που ονομάζεται Sogno, λίγο πριν εκείνη αγοράσει μερίδιο στο κτήμα.

Όλο το κτήμα και οι αμπελώνες φέρουν χαρακτηριστικά από το προσωπικό στυλ της  Oliveros, το οποίο κατακλύζεται από κομψότητα. Πέρα από το χρωματικό σχέδιο, η μονάδα παραγωγής στοχεύει στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των αμπελώνων της La Fiorita, οι οποίοι τώρα έχουν συνολική έκταση 11 εκταρίων, με δεξαμενές διαβροχής από σκυρόδεμα, τη χρήση γηγενών ζυμών και βαρέλια σχεδιασμένα να εναρμονίζονται με το φάσμα των τύπων εδάφους, όπως αναφέρεται και στο thedrinksbusiness.  

Σημαντική είναι και η συμβολή των παραγωγών να διερευνούν μια σειρά από τεχνικές για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, από τη βελτιωμένη διαχείριση του θόλου έως τη φύτευση σε υψηλότερα υψόμετρα και τη συνετή χρήση της άρδευσης, με όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν στο να γίνουν αυτά. Το οινοποιείο χρησιμοποιεί επίσης περίπου 35% αγορασμένα σταφύλια για την εμφιάλωση του κρασιού Rosso di Montalcino , η οποία, κατά την Οliveros, μπορεί να ενθουσιάσει τους καταναλωτές.

Από τότε που ανέλαβε το κτήμα, η Oliveros, εισήγαγε, επίσης, δύο νέα κρασιά στη γκάμα της La Fiorita, συμπεριλαμβανομένου του Ninfalia που παρασκευάζεται από πρώιμα μαζεμένα σταφύλια και ωριμάζει για επτά μήνες πριν από την εμφιάλωση. Το συγκεκριμένο κρασί παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 2019, αλλά η κυκλοφορία του την επόμενη χρονιά διακόπηκε από τον Covid-19 και η Oliveros σχεδιάζει να ξαναφτιάξει το κρασί το 2022.

 Ένα άλλο νέο κρασί είναι το Fiore di NO,  που παρασκευάζεται σε μικρές ποσότητες από τα καλύτερα χρόνια του τρύγου της La Fiorita, συνδυάζει αρώματα φρούτων και περνά δύο χρόνια σε μπουκάλια γαλλικής βελανιδιάς 26 εκατολίτρων και 18 μήνες σε μπουκάλι. Το όνομα «ΟΧΙ» (ΝΟ), πέρα από  μια προφανή αναφορά στα αρχικά της Oliveros, έχει πολλές σημασίες και για εκείνη. Θέλοντας να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο κρασί, δηλώνει πως υπάρχει μια δύναμη στο όχι. «Αν το είχα μάθει νωρίτερα στη ζωή μου, πιθανότατα θα είχα γλυτώσει από πολλές άβολες καταστάσεις», λέει η Οliveros στο thedrinksbusiness.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα