Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Milk»: Έκθεση στο Λονδίνο διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το γάλα

ΑρχικήΟικιακάLIFE«Milk»: Έκθεση στο Λονδίνο διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το γάλα
spot_img

Η περίπλοκη ιστορία του γάλακτος που έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες.

Τη σχέση του ανθρώπου με το γάλα και τη θέση του στην πολιτική, την κοινωνία και τον πολιτισμό διερευνά η έκθεση «Milk» που φιλοξενείται στο Μουσείο και Βιβλιοθήκη Wellcome Collection στο Λονδίνο.

Οι επιλογές που κάνουμε για το γάλα είναι προσωπικές. Αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικά πολιτικοποιημένο προϊόν που έχει χρησιμοποιηθεί για την άσκηση δύναμης, καθώς και για την παροχή φροντίδας, αναφέρεται στην περιγραφή της έκθεσης, στην οποία παρουσιάζονται περισσότερα από 100 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στη γεωργία και τη διατροφή των βρεφών, ιστορικές διαφημίσεις, αφίσες για τη δημόσια υγεία και έργα σύγχρονης τέχνης.

Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται καλλιτεχνικές δημιουργίες των Ντάνιελ Ντιν, Τζες Ντόμπκιν και το νέο ντοκιμαντέρ του Λίο Χάλαμ Ντόσον για τη βρετανική γαλακτοκομία.

Η έκθεση εξετάζει το παρελθόν του γάλακτος στην ανθρωπότητα, την παρούσα σχέση μας με την υπερτροφή και τις μεταβαλλόμενες αντιλήψεις μας για αυτό και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το μέλλον του.

«Γιατί το αγελαδινό γάλα θεωρείται απαραίτητο για μια καλή διατροφή; Ποιες δυνάμεις διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο τρέφουμε τα μωρά; Πώς έχει χρησιμοποιηθεί το γάλα για να συνδέσει τις ιδέες της υγείας με τη λευκότητα; Πώς εκτιμούμε το γάλα και αυτούς που το παράγουν;» είναι μερικά από τα ερωτήματα, στα οποία επιχειρείται να δοθούν απαντήσεις μέσα από την έκθεση.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι μέθοδοι διατήρησής τους χρονολογούνται εδώ και αιώνες. Η κατανάλωση γάλακτος εξαπλώθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω της ευρωπαϊκής αποικιοποίησης, η οποία το επέβαλε ως πολιτιστικό πρότυπο. Οι ευρωπαϊκές φυλές βοοειδών γαλακτοπαραγωγής, όπως η Holstein-Friesian, εξακολουθούν να είναι οι πιο διαδεδομένες παγκοσμίως, σημειώνεται στο κείμενο «Ιστορία του γάλακτος» της έκθεσης, στο οποίο τονίζεται ότι τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού δυσκολεύονται να αφομοιώσουν το γάλα, ειδικά στην ενήλικη ζωή.

Η έκθεση σε επιμέλεια των Μάριαν Τέμπλετον και Χόνορ Μπένταρντ εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο και θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα