Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπορεί να χαλάσει το ποπ κορν;

ΑρχικήΝέαΜπορεί να χαλάσει το ποπ κορν;
spot_img

Πότε μπορείτε να καταλάβετε αν ένα ποπ κορν έχει πραγματικά λήξει.

Το ποπ κορν, το σνακ που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον κινηματογράφο, απολαμβάνεται από τους ανθρώπους εδώ και τουλάχιστον χίλια χρόνια, καθώς πυρήνες ποπ κορν που έχουν σκάσει έχουν βρεθεί σε αρχαιολογικά ευρήματα στο Περού και τη Γιούτα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, όπως όλα τα τρόφιμα, το ποπ κορν μπορεί να χαλάσει. Οι πυρήνες που δεν έχουν σκάσει είναι πιο ανθεκτικοί, αφού ο παχύς φλοιός τους προστατεύει τα έλαια και τα λίπη από την οξείδωση. Παρ’ όλα αυτά, και αυτοί έχουν ημερομηνία λήξης, που κυμαίνεται συνήθως μεταξύ ενός και δύο ετών.

Μετά από αυτό το διάστημα, οι πυρήνες χάνουν την υγρασία τους και γίνονται λιγότερο ικανοί να σκάσουν. Το σκάσιμο του ποπ κορν οφείλεται στο νερό που βρίσκεται στο εξωτερικό στρώμα των πυρήνων, το οποίο, όταν ζεσταθεί, φτάνει στο σημείο βρασμού και προκαλεί την έκρηξη.

Όταν ένα ποπ κορν έχει λήξει, μπορείτε να το καταλάβετε από τη γεύση και την υφή του. Αν δαγκώσετε ένα μπαγιάτικο ποπ κορν, θα μοιάζει περισσότερο με υλικό συσκευασίας παρά με φαγητό. Ωστόσο, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο “μαλακό” και το “πραγματικά χαλασμένο” ποπ κορν. Οι πιθανότητες να έχει αλλοιωθεί αυξάνονται όταν πρόκειται για ποπ κορν με επικάλυψη, όπως καραμέλα ή βούτυρο, που μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων ή μούχλας.

Παρόλο που η κατανάλωση ποπ κορν που έχει περάσει την ημερομηνία λήξης δεν είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρά θέματα για την υγεία, συχνά δεν σκάει καλά ή έχει στεγνή και μαλακή υφή. Το ποπ κορν που έχει ήδη σκάσει μπορεί να διατηρηθεί για έως και δύο εβδομάδες, αν αποθηκευτεί σωστά σε αεροστεγές δοχείο. Μετά από λίγες ημέρες, όμως, αρχίζει να μπαγιατεύει και να χάνει τη γεύση του.

Όπως με κάθε φαγητό, αν κάτι μυρίζει περίεργα ή έχει αλλάξει χρώμα, είναι καλύτερο να το πετάξετε. Αν απλώς έχει μπαγιατέψει και δεν έχει χαλάσει, μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο για λίγα λεπτά, αναζωογονώντας την υφή του. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μπάλες ποπ κορν ή ακόμα και κρουτόν.

Το καλύτερο, βέβαια, είναι να αγοράζετε μόνο όσο ποπ κορν σκοπεύετε να καταναλώσετε άμεσα και να το απολαμβάνετε όσο είναι ακόμα ζεστό και τραγανό, ιδανικά ενώ παρακολουθείτε μια ταινία γεμάτη δράση σε μια μεγάλη οθόνη.

https://www.mentalfloss.com/posts/does-popcorn-ever-go-bad

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο