Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέξετε καρπούζι

ΑρχικήΟικιακά«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέξετε καρπούζι
spot_img

Τι πρέπει να ελέγξετε για να είστε βέβαιοι ότι είναι ζουμερό, γλυκό, δροσερό και φρέσκο.

   Το καρπούζι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, δροσιστικό, προκλητικό, απολαυστικό, γλυκό,  και υπάρχουν ίδιες πιθανότητες να βρείτε κάποιον που να μην του αρέσει και να κερδίσετε τον πρώτο αριθμό του λαχείου!  

Αν και δεν του φαίνεται έχει υψηλή διατροφική αξία – υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά – με λίγες θερμίδες, και με ετήσια παραγωγή άνω των 200 εκατομμυρίων τόνων διεθνώς άρα δικαίως, χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς του καλοκαιριού.

Πως όμως μπορούμε να διαλέξουμε ένα καλό καρπούζι; Σε ποια σημεία και χαρακτηριστικά να επικεντρωθούμε όταν σπεύσουμε στον… «Νίκο τον γλύκα»;

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες, ώστε όλη η οικογένεια να απολαύσει το σωστό καρπούζι.

  • Το καρπούζι πρέπει να είναι συμμετρικό, σφιχτό και φυσικά χωρίς χτυπήματα, βαθουλώματα και σημάδια 
  • Το ώριμο -άρα και πιο γλυκό- έχει σκούρα πράσινη φλούδα 
  • Τα βάρος του παίζει ρόλο. Τα ζουμερά καρπούζια ζυγίζουν περισσότερο (αναλογικά με το μέγεθος) γιατί περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού 
  • Ελέγξτε το σημείο που το καρπούζι συνδεόταν με το φυτό. Πρέπει να είναι κίτρινο και όχι λευκό ή πράσινο το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει 
  • Αν το κοτσάνι του έχει ξεραθεί, το καρπούζι δεν είναι φρέσκο

Και μην ξεχάσετε: Χτυπήστε στη μέση, για να ακούσετε τον ήχο. Αν ο ήχος του είναι βαθύς και υπόκωφος είναι ώριμο, ενώ αν είναι σύντομος και κοφτός είναι άγουρο.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο