Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέξετε καρπούζι

ΑρχικήΟικιακά«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέξετε καρπούζι
spot_img

Τι πρέπει να ελέγξετε για να είστε βέβαιοι ότι είναι ζουμερό, γλυκό, δροσερό και φρέσκο.

   Το καρπούζι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, δροσιστικό, προκλητικό, απολαυστικό, γλυκό,  και υπάρχουν ίδιες πιθανότητες να βρείτε κάποιον που να μην του αρέσει και να κερδίσετε τον πρώτο αριθμό του λαχείου!  

Αν και δεν του φαίνεται έχει υψηλή διατροφική αξία – υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά – με λίγες θερμίδες, και με ετήσια παραγωγή άνω των 200 εκατομμυρίων τόνων διεθνώς άρα δικαίως, χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς του καλοκαιριού.

- Advertisement -

Πως όμως μπορούμε να διαλέξουμε ένα καλό καρπούζι; Σε ποια σημεία και χαρακτηριστικά να επικεντρωθούμε όταν σπεύσουμε στον… «Νίκο τον γλύκα»;

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες, ώστε όλη η οικογένεια να απολαύσει το σωστό καρπούζι.

  • Το καρπούζι πρέπει να είναι συμμετρικό, σφιχτό και φυσικά χωρίς χτυπήματα, βαθουλώματα και σημάδια 
  • Το ώριμο -άρα και πιο γλυκό- έχει σκούρα πράσινη φλούδα 
  • Τα βάρος του παίζει ρόλο. Τα ζουμερά καρπούζια ζυγίζουν περισσότερο (αναλογικά με το μέγεθος) γιατί περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού 
  • Ελέγξτε το σημείο που το καρπούζι συνδεόταν με το φυτό. Πρέπει να είναι κίτρινο και όχι λευκό ή πράσινο το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει 
  • Αν το κοτσάνι του έχει ξεραθεί, το καρπούζι δεν είναι φρέσκο

Και μην ξεχάσετε: Χτυπήστε στη μέση, για να ακούσετε τον ήχο. Αν ο ήχος του είναι βαθύς και υπόκωφος είναι ώριμο, ενώ αν είναι σύντομος και κοφτός είναι άγουρο.

 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα