«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέγετε καρπούζι

«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέγετε καρπούζι

cibum team


   Το καρπούζι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, δροσιστικό, προκλητικό, απολαυστικό, γλυκό,  και υπάρχουν ίδιες πιθανότητες να βρείτε κάποιον που να μην του αρέσει και να κερδίσετε τον πρώτο αριθμό του λαχείου!  

Αν και δεν του φαίνεται έχει υψηλή διατροφική αξία - υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά - με λίγες θερμίδες, και με ετήσια παραγωγή άνω των 200 εκατομμυρίων τόνων διεθνώς άρα δικαίως, χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς του καλοκαιριού.

Πως όμως μπορούμε να διαλέξουμε ένα καλό καρπούζι; Σε ποια σημεία και χαρακτηριστικά να επικεντρωθούμε όταν σπεύσουμε στον… «Νίκο τον γλύκα»;

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες, ώστε όλη η οικογένεια να απολαύσει το σωστό καρπούζι.

  • Το καρπούζι πρέπει να είναι συμμετρικό, σφιχτό και φυσικά χωρίς χτυπήματα, βαθουλώματα και σημάδια 
  • Το ώριμο -άρα και πιο γλυκό- έχει σκούρα πράσινη η φλούδα 
  • Τα βάρος του παίζει ρόλο. Τα ζουμερά καρπούζια ζυγίζουν περισσότερο (αναλογικά με το μέγεθος) γιατί περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού 
  • Ελέγξτε το σημείο που το καρπούζι συνδεόταν με το φυτό. Πρέπει να είναι κίτρινο και όχι λευκό ή πράσινο το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει ωριμάσει 
  • Αν το κοτσάνι του έχει ξεραθεί, το καρπούζι δεν είναι φρέσκο
Και μην ξεχάσετε: Χτυπήστε στη μέση, για να ακούσετε τον ήχο. Αν ο ήχος του είναι βαθύς και υπόκωφος είναι ώριμο, ενώ αν είναι σύντομος και κοφτός είναι άγουρο.


Δείτε επίσης: 

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα 

Γκάλοπ cibum: Πόσο ενημερωμένοι είναι οι καταναλωτές σε θέματα ασφάλειας τροφίμων;Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον ΕΦΕΤ!  

EFSA: να καθορίζεται ο χρόνος ζωής μετά το άνοιγμα της συσκευασίας ενός τροφίμου 

ΕΦΕΤ: Δημοσιεύτηκαν τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων με βάση την επικινδυνότητα 

Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ 

BREXIT: Πρακτικός οδηγός εξαγωγών στην Αγγλία. 


Ψωμί του τοστ: πότε και γιατί απαγορεύτηκε η πώλησή του 

Ο Π. Κόκκαλης μιλάει στην Ελένη Τσαγκά για το ''Farm to Fork'' και το Green Deal της ΕΕ 

Είναι επίσημο: Τα μακαρόνια δεν παχαίνουν!

Ε.Ε.: Kατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των κανόνων για τα πλαστικά μίας χρήσης

Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης 

Κρούσματα κορωνοϊού στις επιχειρήσεις: κατά περίπτωση το «λουκέτο». 

 

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;