Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης της σοκολάτας – και όχι, δεν είναι στο ψυγείο!

ΑρχικήΟικιακάΟ σωστός τρόπος αποθήκευσης της σοκολάτας - και όχι, δεν είναι στο ψυγείο!
spot_img

Η αποθήκευση της σοκολάτας στο ψυγείο μπορεί να καταστρέψει τη γεύση

Αποκλείεται να μην έχετε κάπου στο σπίτι λίγη σοκολάτα, έτσι για τη λιγούρα! Την έχετε αποθηκεύσει όμως στο σωστό σημείο; Ο Joshua Houston, που αποκαλείται «ειδικός στην αποθήκευση τροφίμων » στο Household Quotes, λύνει την απορία μας μια για πάντα: «Ντουλάπι ή ψυγείο θέλει η σοκολάτα;».

«Το να βάζετε στο ψυγείο τη σοκολάτα σας είναι κακό για πολλούς λόγους, και ο πρώτος είναι ότι εκεί η σοκολάτα μπορεί εύκολα να απορροφήσει τις μυρωδιές από άλλα τρόφιμα», εξηγεί.

«Δεύτερον, αν παγώνετε τις γλυκές λιχουδιές σας θα παρατηρήσετε ότι το κρύο τις κάνει άγευστες! Αυτό αφαιρεί σίγουρα μέρος από την απόλαυση και την ικανοποίηση που μπορεί να φέρει η σοκολάτα», συμπληρώνει.

«Ο αποχρωματισμός είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Η υγρασία στο ψυγείο έχει ως αποτέλεσμα την «άνθιση ζάχαρης», που ανεβαίνει στην επιφάνεια!», καταλήγει ο Joshua Houston.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι χρησιμοποιούν το κρύο για να αποτρέψουν την αλλοίωση, η σοκολάτα μπορεί να έχει μια αξιοπρεπή ζωή στον ντουλάπι της κουζίνας, αρκεί να μην αναπτύσσονται εκεί υψηλές θερμοκρασίες!

«Το ντουλάπι σας είναι καλύτερη επιλογή εφόσον είναι στεγνό ώστε η υγρασία να μην επηρεάσει αρνητικά τη γεύση με την πάροδο του χρόνου. Η ιδανική θερμοκρασία για τη σοκολάτα είναι μεταξύ 12 και 18 βαθμών Κελσίου, καθώς σε μεγαλύτερη ζέστη μπορεί να λιώσει. Σε αυτές τις συνθήκες, η σοκολάτα γάλακτος θα διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση για περίπου 10 έως 12 μήνες, ενώ η μαύρη σοκολάτα μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια».

Κι μία συμβουλή για το τέλος:«Αν ανοίξετε τη σοκολάτα σας, τυλίξτε την μετά με ένα αεροστεγές περιτύλιγμα ή βάλτε την σε ένα δοχείο. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία της από την υγρασία και τις εξωτερικές οσμές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τη γεύση της.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.

Πως το παθογόνο Listeria ξεγελάει τα τεστ ανίχνευσης – Ερευνητές αναπτύσσουν νέες μεθόδους

Ξετυλίγοντας το μυστήριο του "λήθαργου" στα παθογόνα των τροφίμων για πιο αποτελεσματική εξάλειψη.

Πόσο μολυσμένα με δισφαινόλη Α είναι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα;

Η ουσία αυτή εξασθενεί το ανοσοποιητικό και νευρικό σύστημα, επηρεάζει τον μεταβολισμό την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο