Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ώριμες vs άγουρες μπανάνες: Και όμως υπάρχει διαφορά στο αδυνάτισμα

ΑρχικήΟικιακάΏριμες vs άγουρες μπανάνες: Και όμως υπάρχει διαφορά στο αδυνάτισμα
spot_img

cibum team

Οι μπανάνες αποτελούν ένα από τα «παρεξηγημένα» τρόφιμα όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Μπορούμε να καταναλώνουμε μπανάνες και ταυτόχρονα να χάνουμε βάρος; Και αν ναι, ποιο είδος μπανάνας να προτιμήσουμε; Άγουρες ή Ώριμες;

Αρχικά, οι μπανάνες είναι τρόφιμα με σημαντική διατροφική αξία.

Μια μέτρια μπανάνα προσδίδει στον οργανισμό μας:

– Κάλιο:12% της ΣΗΔ*

– Βιταμίνη C: 17% της ΣΗΔ

– Μαγνήσιο: 8% της ΣΗΔ

– Χαλκό: 5% της ΣΗΔ

– Μαγγάνιο: 15% της ΣΗΔ

– Φυτικές ίνες, 3,1 γραμμάρια.

Όλα αυτά με μόλις 105 θερμίδες.

Επιπλέον, οι μπανάνες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πρωτεΐνες, ενώ περιέχουν έναν σημαντικό αριθμό ευεργετικών φυτικών ενώσεων και αντιοξειδωτικών.

Προτιμήστε τις άγουρες μπανάνες

Όσο πιο πράσινη τόσο το καλύτερο.

Αυτό φαίνεται πως ισχύει στην περίπτωση της μπανάνας, αφού ο τύπος υδατανθράκων που περιέχει εξαρτάται από το πόσο ώριμη είναι.

Οι άγουρες, πράσινες μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και ανθεκτικό άμυλο, ενώ οι ώριμες, κίτρινες μπανάνες περιέχουν κυρίως σάκχαρα.

Τα ανθεκτικά άμυλα είναι μακρές αλυσίδες μορίων γλυκόζης ανθεκτικές στην πέψη, οι οποίες δρουν δίκην διαλυτών ινών στο σώμα, εξασφαλίζοντας οφέλη για την υγεία όπως η απώλεια βάρους και τα μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Επιπλέον, μπορούν να επιβραδύνουν την απορρόφηση των σακχάρων.

* ΣΗΔ: συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη διατροφικών συστατικών

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα