Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ε. Κατσούλη: Η δημιουργός του kids food blog «Little Hands»

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΕ. Κατσούλη: Η δημιουργός του kids food blog «Little Hands»
spot_img

Η νηπιαγωγός Ελένη Κατσούλη είχε μαζί της στην κουζίνα το μωρό της, όταν μαγείρευε, και ο γιος της ξεκίνησε να μαγειρεύει από… 18 μηνών.

Όταν ήταν μικρή η Ελένη Κατσούλη ήταν δύσκολη, επιλεκτική στο φαγητό. Όταν ήρθε στον κόσμο ο γιος της, αποφάσισε να τον βοηθήσει όσο μπορεί για να ανακαλύψουν μαζί τον κόσμο των γεύσεων, των μυρωδιών και των υφών. Αρχικά άνοιξε λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο δημοσίευε φωτογραφίες των συνταγών που έφτιαχνε για το παιδί της, στη συνέχεια δημιούργησε το blog Little Hands για να μοιράζεται με άλλους γονείς τις ιδέες και τις συνταγές της και πριν από έναν μήνα κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Οι Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη», στο οποίο μεταφέρει όλη την εμπειρία της από τον χρόνο που περνάει με τον γιο της στην κουζίνα.

   «Όλα ξεκίνησαν μέσα από το Instagram. Δεν το είχα φανταστεί ποτέ. Όταν έγινα μαμά, άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες με τα πιάτα που έφτιαχνα στον μικρό μου για να τα βλέπουν οι φίλοι μου, οι οποίοι άρχισαν να μου ζητάνε συνταγές και το ένα έφερε το άλλο. Μέσα σε λίγους μήνες δημιουργήθηκε το blog, που οδήγησε και στα υπόλοιπα», τόνισε η Ελένη Κατσούλη, νηπιαγωγός, η οποία παρουσίασε, σήμερα και αύριο, σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, το εικονογραφημένο βιβλίο της για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με πρωταγωνιστή τον μικρό Πάρη που μπαίνει στην κουζίνα και εκτελεί εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

   «Η εισαγωγή των στέρεων τροφών στη διατροφή του παιδιού συνέπεσε με ένα δικό μου θέμα υγείας. Οπότε έπρεπε να αλλάξει και η δική μου διατροφή, συνδυάστηκαν και τα δύο πάρα πολύ ωραίαγια να αρχίζω να δοκιμάζω νέες συνταγές και πράγματα. Αλλά, επίσης, επειδή εγώ είχα την ταμπέλα του “κακόφαγου” παιδιού ήθελα να βοηθήσω όσο μπορώ τον γιο μου να μην έχει την ίδια αντιμετώπιση και να τρώει. Διάβασα, γνώρισα και τη μέθοδο Baby-led Weaning (BLW), εισαγωγή στις στέρεες τροφές καθοδηγούμενη από το παιδί και όλα αυτά με βοήθησαν», διευκρίνισε η συγγραφέας και δημιουργός του blog «Little Hands».

   Από την αρχή, η Ελένη Κατσούλη είχε μαζί της στην κουζίνα το μωρό, όταν μαγείρευε, αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε και εκείνος να μαγειρεύει από 18 μηνών. «Από πολύ νωρίς τα παιδιά ενδιαφέρονται για το φαγητό. Μέσα στη διαδικασία της μαγειρικής και του φαγητού εμπλέκονται και οι πέντε του αισθήσεις, οπότε το φαγητό και η μαγειρική είναι ένα είδος αισθητηριακού παιχνιδιού, οπότε είναι τρομερά ενδιαφέρον για εκείνα», υπογράμμισε. Όπως σημείωσε, προσαρμόζει την κατάσταση όσο μπορεί για να είναι ασφαλές το πλαίσιο και από εκεί και πέρα κατά περίπτωση, άλλες φορές αφήνει το παιδί τελείως ελεύθερο και μάλιστα έχει φτιάξει συνταγή εντελώς μόνος του και άλλες φορές αναλαμβάνει εκείνη την προετοιμασία.

   Όλη η εμπειρία από την ενασχόληση μητέρας και γιου με τη μαγειρική μεταφέρθηκε στο βιβλίο με ήρωα τον Πάρη, «ένα παιδί με πολύ ενέργεια, θετική διάθεση και χαμόγελο, σίγουρα πολύ δημιουργικό και λίγο πειραχτήρι, καθώς κάνει αστεία σε όποιον ενήλικα είναι μαζί του», όπως τον χαρακτήρισε.

   Στις σελίδες του βιβλίου φιλοξενούνται οι ιστορίες του Πάρη στην κουζίνα με μέλη της οικογένειάς του και εικονογραφημένες οι συνταγές που εκτελεί, οι επιλέχθηκαν από τη συγγραφέα με βάση την ευκολία για να μπορούν να τις κάνουν παιδιά και την ασφάλεια. «Η έμφαση στην υγιεινή διατροφή είναι διάχυτη σε όλο το “Little Hands” και στο βιβλίο. Δεν υπάρχουν συνταγές με επεξεργασμένη ζάχαρη, υπάρχουν εναλλακτικά γλυκαντικά, ελάχιστες έχουν βούτυρο, δεν υπάρχουν τηγανητά», τόνισε η Ελένη Κατσούλη.

   Η συγγραφέας και δημιουργός του kids food blog συζητά συνεχώς με γονείς που ακολουθούν τις συμβουλές της για εξοικείωση των παιδιών με τη μαγειρική και τον χώρο της κουζίνας, της στέλνουν φωτογραφίες των παιδιών τους με το βιβλίο αγκαλιά και από την κουζίνα του, όπου μαγειρεύουν και χαίρεται παρά πολύ. Επίσης της μεταφέρουν ότι χάρη στο βιβλίο τα παιδιά τους δοκίμασαν πρώτη φορά παντζάρι, ή γλυκοπατάτα ή άλλα τρόφιμα.

   Το blog φέρει τον τίτλο «Little Hands» επειδή η δημιουργός του αποκαλεί τον γιό της «Μικρά Χεράκια». Στις πρώτες της αναρτήσεις στο Instagram, η Ελένη Κατσούλη έγραφε ότι εκείνη ως παιδί δεν έτρωγε ποτέ κολοκύθι, αλλά τα «Μικρά Χεράκια» λατρεύουν το κολοκυθάκι από έξι μηνών.

   Το βιβλίο «Οι Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη» για παιδιά από τεσσάρων ετών, κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

 «Θέλω ο Πάρης να αναδείξει ότι η προετοιμασία του φαγητού οδηγεί σε ένα δέσιμο και αποτελεί δημιουργικό χρόνο που μπορούν να περνούν οι γονείς με το παιδί και να βοηθήσει ακόμη να καταρριφθούν τα στερεότυπα για το ποιος μπαίνει στην κουζίνα και ετοιμάζει το φαγητό», δήλωσε η Ελένη Κατσούλη, τονίζοντας ότι το βιβλίο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στην τάξη, ωστόσο το χρησιμοποιούν διατροφολόγοι, και λογοθεραπευτές και διάφορες ειδικότητες που δεν είχε φανταστεί.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα