Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Βρεφική τροφή από ελληνικό τραχανά

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία: Βρεφική τροφή από ελληνικό τραχανά
spot_img

Οι σούπες με τραχανά είναι όχι μόνο από τα πιο νόστιμα και οικονομικά φαγητά, όχι μόνο υγιεινή επιλογή αλλά τώρα είναι και Βρεφική τροφή με την υπογραφή της ελληνικής εταιρείας Κλημάνης από το Μαυρόλογο Σερρών.

Ο τραχανάς είναι ένα είδος ζυμαρικού και υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός, διαιτητικός, παχυντικός και νηστίσιμος και φτιαγμένος από πολλά διαφορετικά υλικά.

Ο παραδοσιακός τραχανάς λοιπόν που έθρεψε γενιές Ελλήνων, βρίσκεται πλέον και στο πιάτο των βρεφών, με την υπογραφή μιας οικογενειακής επιχείρησης από τον Μαυρόλοφο Σερρών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το 2012 από την οικογένεια του Ιορδάνη Κλημάνη, ο οποίος δηλώνει με υπερηφάνεια ότι η συνταγή προέρχεται από την μικρασιάτισα γιαγιά του, η οποία εγκαταστάθηκε στην περιοχή μετά την καταστροφή του 1922. Ο κ. Κλημάνης εγγυάται για το προϊόν του είναι χωρίς συντηρητικά, αλάτι, ζάχαρη, ή άλλα πρόσθετα. Ο τραχανάς λαχανικών είναι μοναδικός διότι περιέχει ατόφια υλικά σε μορφή πολτού, που αναμιγνύονται με το αλεύρι σκληρού σίτου και δίνουν όλες τις βιταμίνες και όλα τα θρεπτικά συστατικά χωρίς καμία χημική παρέμβαση.

Η εταιρία έχει λανσάρει:

-Τον Τραχανά με κατσικίσιο γάλα, κατάλληλο από 6+ μηνών.
-Τον Τραχανά με 6 λαχανικά (πιπεριά φλωρίνης, καρότο, κολοκυθάκι, σέλινο, πατάτα ντομάτα και μελιτζάνα), κατάλληλο από 6+ μηνών.
-Τον Τραχανά με αγελαδινό γάλα, κατάλληλο από 12+ μηνών.

Η παιδική σειρά τραχανά είναι εμπλουτισμένη με θρεπτικά συστατικά πλούσια σε υδατάνθρακες, βιταμίνες, σίδηρο, ασβέστιο και φώσφορο.

Οι ευρωπαίοι φαίνεται πως έχουν ενημερωθεί για τις ξεχωριστές ιδιότητες αυτού του τροφίμου και οι εξαγωγές της οικογένειας Κλημάνη επεκτείνονται στις περισσότερες χώρες της νοτίου Ευρώπης, ενώ οι ψυχρός βορράς ανακαλύπτει σταδιακά τα πολύτιμα οφέλη του τραχανά.

Όπως λέει ο κ. Κλημάνης μεγάλοι σεφ διεθνώς δημιουργούν πλέον ξεχωριστά πιάτα με κύριο συστατικό τον τραχανά. Εκτός από την γνωστή παρασκευή του στην Ελλάδα χρησιμοποιείται σε πίτες, κεφτέδες ή συνοδευτικά με κάποια θαλασσινά, λαχανικά.. Μάλιστα, στην Γαλλία, μεγάλα εστιατόρια τον σερβίρουν ως πρώτο πιάτο, με την γνωστή μορφή της σούπας. Παρασκευασμένος είτε με Κατσικίσιο είτε με αγελαδινό γάλα είναι πλούσιος σε βιταμίνες και πρωτεΐνες.

Για εκείνους που αναζητούν την προέλευση της ονομασίας, μπορούν να διαβάσουν το έργο Δειπνοσοφισταί του Αθηναίου συγγραφέα Ναυκράτη των αρχών του 3ου αιώνα, όπου αναφέρεται ένα είδος κέικ το οποίο ονομάζεται καπυρίδια, γνωστά ως «τράκτα», που χρησιμοποιεί ζύμη ψωμιού, αλλά ψήνεται διαφορετικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βραβεία FEA 2024: Δείτε τους νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών

Τα βραβεία Food Expert's Awards είναι μόνο η αρχή ενός δρόμου γεμάτου προκλήσεις και ευκαιρίες.

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο