Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
20.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παιδί: Τα οφέλη των διαδικτυακών παιχνιδιών μαγειρικής

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΠαιδί: Τα οφέλη των διαδικτυακών παιχνιδιών μαγειρικής
spot_img

Προώθηση της πνευματικής υγείας των παιδιών μέσα από διαδικτυακές μαγειρικές προκλήσεις.

Μετά την τελευταία μελέτη που απέδειξε πως η μαγειρική στα παιδιά μπορεί να έχει πολυάριθμα οφέλη ως προς την ανάπτυξη τους στο σώμα και τον εγκέφαλο, τώρα οι ειδικοί επισημαίνουν τα οφέλη που μπορεί να έχουν στα παιδιά και τα διαδικτυακά παιχνίδια μαγειρικής. Τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο της μαγειρικής και παράλληλα να ενισχύσουν την ανάπτυξη επιπλέων χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων.

   Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι μέρος της ζωής των παιδιών της εποχής, ωστόσο όταν το περιεχόμενο τους είναι μαγειρικό, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θεαματικά τόσο ως προς την ανάπτυξη τους όσο και ως προς την σχέση τους με την κουζίνα, λένε οι ειδικοί στο ReadersDigest.

   Από τα σημαντικότερα οφέλη που μπορούν να έχουν στα παιδιά τα δωρεάν διαδικτυακά παιχνίδια μαγειρικής, είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας. Μαθαίνουν να πειραματίζονται με συστατικά και νέα υλικά, και μέσα από αυτό κατανοούν την ελευθερία των επιλογών τους. Με αυτόν το τρόπο δημιουργούν ανεξαρτησία και μέσα από τις πρωτοβουλίες ενισχύεται και η αυτοπεποίθηση τους. Για παράδειγμα, δημιουργικά παιχνίδια όπως το Cooking Madness, το Grand Hotel Fever,  το Indian Cooking Games στο Amazon, ή το a Chef’s Game στο Google Play, ενθαρρύνουν τα παιδιά και ταυτόχρονα τους επιτρέπουν να πειραματιστούν με τους ρόλους και να κυριαρχήσουν εικονικά, με τις μαγειρικές τους δεξιότητες. Όταν  τα παιδιά βασίζονται στις δεξιότητες τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στον εαυτός τους και ανάγκη ανεξαρτησίας.

   Όπως συμβαίνει με κάθε ομαδικό άθλημα, ή εργασία, η συμμετοχή μας σε αυτά μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα της ομαδικότητας. Ακόμη περισσότερο για τα παιδιά που από μικρή ηλικία ακονίζουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, η συμμετοχή σε μια ομάδα είτε αυτό είναι μέσω μαγειρικών παιχνιδιών, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη συνεργασίας και εξωστρέφειας. Αυτό θα ενισχύσει αυτά τα χαρακτηριστικά και στην πραγματική ζωή των παιδιών.

   Παράλληλα μέσα από μαγειρικές πράξεις που απαιτούνται ακριβείς δοσολογίες, είτε αυτές είναι πραγματικές είτε μέσα από το παιχνίδι, τα αποτελέσματα ενισχύουν εξίσου τις μαθηματικές δεξιότητες. Το Cooking Mama για παράδειγμα, απαιτεί από τα παιδιά να εκτελούν διάφορες εργασίες κουζίνας ή να διαβάζουν τις συνταγές ή τις λίστες με τα συστατικά και στη συνέχεια να ακολουθούν τις οδηγίες. Με αυτόν το τρόπο ενισχύεται τόσο η μαθηματική ικανότητα όσο και η ανάγνωση και το λεξιλόγιο.

    Από την άλλη, τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν παράλληλα να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο της ίδιας της μαγειρικής. Εκτός από την κατανόηση των πρώτων υλών και την προέλευση τους, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν πως να χειρίζονται μια κουζίνα. Τόσο τις πρώτες ύλες όσο και τα σκεύη.

    Τέλος, αφού τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές φαγητού και δύσκολα αρέσκονται σε διαφορετικές γεύσεις, τα παιχνίδια αυτά μπορούν να διευρύνουν την παλέτα τους και να τα μυήσουν στον κόσμο των διεθνών γεύσεων. Εκτός από νέες γεύσεις όμως, τα παιχνίδια μαγειρικής είναι ένας άλλος τρόπος να αναπτύξουν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.

Νέος “βραχνάς” για επιχειρήσεις και καταναλωτές το σύστημα επιστροφής συσκευασίας ποτών και αναψυκτικών

Σύστημα επιστροφής εγγύησης για πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες ποτών – Επιπλέον χρέωση για τους καταναλωτές και... ταλαιπωρία για τις υπόχρεες επιχειρήσεις.

Οι μεγαλύτεροι Φορείς Πιστοποίησης στην Ελλάδα μιλούν για τη σημασία των Προτύπων στην Ασφάλεια Τροφίμων

Οι υπεύθυνοι πιστοποίησης σε πέντε από τους μεγαλύτερους Φορείς Πιστοποίησης στη χώρα, μίλησαν στο Cibum για τη σημασία που έχουν τα πρότυπα στη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των Ελλήνων καταναλωτών.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα