ΑρχικήΝέαΣχολείο τάιζε μαθητές με τα υπολείμματα από τον κουβά με τροφή για...

Σχολείο τάιζε μαθητές με τα υπολείμματα από τον κουβά με τροφή για σκύλους – Έξαλλοι οι γονείς

4 λεπτά ανάγνωσης

Το σχολείο αναγκάστηκε να δείξει στους γονείς βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που έδειχναν κάποια από τα παιδιά να ξερνούν!

Σε σοκ βρίσκονται οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Κίνας μετά την αποκάλυψη ότι το σχολείο της κομητείας Huanren, στην επαρχία Liaoning, τάισε μικρούς μαθητές με φαγητό που είχε φυλαχτεί σε κουβά που χρησιμοποιείται για το τάισμα σκύλων.

- Advertisement -

Κάποιοι γονείς παρατήρησαν ότι υπάλληλοι πέταξαν το φαγητό που περίσσεψε από μεγαλύτερους μαθητές σε έναν κουβά προκειμένουν να το πάρουν σπίτι και να ταΐσουν τα σκυλιά τους. Αλλά λίγα λεπτά αργότερα, όταν οι μικρότεροι μαθητές ήρθαν στην καντίνα για να φάνε, οι εργάτες άδειασαν την προηγουμένως άχρηστη τροφή από τον κουβά του σκύλου και τη σέρβιραν στα παιδιά, όπως ανέφερε το ειδήσεογραφικό δίκτυο Daxiang.

Σύμφωνα με την καταγγελία κάποιοι μαθητές έκαναν αμέσως εμετό. Θυμωμένοι γονείς που ενημερώθηκαν για την απαράδεκτη πρακτική, κατήγγειλαν το σχολείο, το οποίο συμφώνησε να τους αφήσει να παρακολουθήσουν τις καταγραφές από τις κάμερες παρακολούθησης στην καντίνα, αλλά αρνήθηκαν να τους αφήσουν να καταγράψουν το βίντεο στα κινητά τους.

- Advertisement -

Η κυβέρνηση της κομητείας είπε ότι έχει σχηματιστεί ομάδα διερεύνησης για το περιστατικό. Η ιστορία προκάλεσε σάλο στα social media της ηπειρωτικής χώρας, με την πλειονότητα των χρηστών του διαδικτύου να καταδικάζουν το σχολείο.

«Τόσο το σχολείο όσο και οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά. Θα πρέπει όσοι παραβιάζουν τους κανόνες για την ασφάλεια των τροφίμων να επωμιστούν ένα εξαιρετικά υψηλό κόστος, διαφορετικά θα το ξανακάνουν», είπε ένας χρήστης.

- Advertisement -

Ένα άλλο άτομο είπε: «Το σύστημα επιτήρησης του σχολικού κυλικείου θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τα κινητά τηλέφωνα των γονέων, ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν αυστηρά».

Οι φόβοι για την ασφάλεια των τροφίμων στις εκπαιδευτικές πανεπιστημιουπόλεις γίνονται συχνά πρωτοσέλιδα στην Κίνα. Πέρυσι, σε ένα κολέγιο στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσί μαθητής βρήκε ένα κεφάλι ποντικιού σε πιάτο που σερβίρεται στην καντίνα του σχολείου.

Αρχικά, η διεύθυνση του σχολείου ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για ένα κομμάτι κεφαλής πάπιας, κάτι που διαπιστώθηκε ότι δεν ίσχυε μετά από επίσημη έρευνα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος