Κόλπο αποθήκευσης για μεγαλύτερη διάρκεια της ποιότητας.
Ένα πράγμα που συνηθίζουμε να κάνουμε εμείς, οι μη ειδικοί του κρασιού, είναι να τοποθετούμε το φελλό ξανά πίσω στο ανοιγμένο κρασί, πράγμα το οποίοι δεν υποστηρίζει ένας σομελιέ. Ο ειδικός στο κρασί μοιράστηκε ένα απλό hack για την αποθήκευση υπολειμμάτων κρασιού και εξήγησε γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξαναβάζουμε το φελλό στο μπουκάλι, σε ένα βίντεο που έγινε viral στο TikTok.
Η χρήστης με το όνομα @trustuncorked, συχνά μοιράζεται μυστικά του κρασιού στο TikTok και υποστηρίζει ότι ένα μισοάδειο μπουκάλι είναι μισογεμάτο με οξυγόνο επειδή οι φελλοί, καθώς είναι πορώδεις, δεν μπορούν να εμποδίσουν την ανταλλαγή αερίων. Στόχος είναι η ελάχιστη έκθεση σε οξυγόνο για το κρασί που περίσσεψε. Έτσι μοιράστηκε με τους 121.600 ακολούθους της: «Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να μειώσετε την ποσότητα οξυγόνου προς κρασί, για αυτό προτείνω προτείνω τη μεταφορά του κρασιού σε ένα βαζάκι ή οποιοδήποτε αεροστεγές δοχείο».
Αυτό το κόλπο εγγυάται ότι το κρασί σας παραμένει γευστικό ακόμα και μετά από αρκετές ημέρες. Από τότε που βγήκε ζωντανά, συγκέντρωσε τεράστια 205.000 likes και υποκίνησε 2.900 σχόλια. Ένας χρήστης απάντησε με ενθουσιασμό: “Τόσο έξυπνο αλλά τόσο απλό”.
Εν τω μεταξύ, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εμπειρογνώμονας κρασιού μας είπε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το κρασί, αφού πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι πίνουμε κρασί λάθος. Η Heather Muriello, μια ειδικευμένη στο αλκοόλ με έδρα τη Νέα Υόρκη, είπε στους 10.000 ακολούθους της στο Instagram: “Μάθετε αυτόν τον κανόνα 20/20 που αλλάζει το παιχνίδι στο κρασί. Κρυώστε τα κόκκινα στο ψυγείο 20 λεπτά πριν τα σερβίρετε για να απελευθερώσετε τις περίπλοκες γεύσεις τους, ενώ αφήνετε τα λευκά να ξεκουραστούν εκτός ψυγείου για 20 λεπτά για να αποκαλυφθεί το πλήρες μπουκέτο και η λαμπερή τους οξύτητα».