Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
24.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρέπει να κλείνουμε το ανοιγμένο κρασί με τον φελλό του;

ΑρχικήΟικιακάΠρέπει να κλείνουμε το ανοιγμένο κρασί με τον φελλό του;
spot_img

Κόλπο αποθήκευσης για μεγαλύτερη διάρκεια της ποιότητας.

    Ένα πράγμα που συνηθίζουμε να κάνουμε εμείς, οι μη ειδικοί του κρασιού, είναι να τοποθετούμε το φελλό ξανά πίσω στο ανοιγμένο κρασί, πράγμα το οποίοι δεν υποστηρίζει ένας σομελιέ. Ο ειδικός στο κρασί μοιράστηκε ένα απλό hack για την αποθήκευση υπολειμμάτων κρασιού και εξήγησε γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξαναβάζουμε το φελλό στο μπουκάλι, σε ένα βίντεο που έγινε viral στο TikTok.

   Η χρήστης με το όνομα @trustuncorked, συχνά μοιράζεται μυστικά του κρασιού στο TikTok και υποστηρίζει ότι ένα μισοάδειο μπουκάλι είναι μισογεμάτο με οξυγόνο επειδή οι φελλοί, καθώς είναι πορώδεις, δεν μπορούν να εμποδίσουν την ανταλλαγή αερίων. Στόχος είναι η ελάχιστη έκθεση σε οξυγόνο για το κρασί που περίσσεψε. Έτσι μοιράστηκε με τους 121.600 ακολούθους της: «Αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να μειώσετε την ποσότητα οξυγόνου προς κρασί, για αυτό προτείνω προτείνω τη μεταφορά του κρασιού σε ένα βαζάκι ή οποιοδήποτε αεροστεγές δοχείο».

   Αυτό το κόλπο εγγυάται ότι το κρασί σας παραμένει γευστικό ακόμα και μετά από αρκετές ημέρες. Από τότε που βγήκε ζωντανά, συγκέντρωσε τεράστια 205.000 likes και υποκίνησε 2.900 σχόλια. Ένας χρήστης απάντησε με ενθουσιασμό: “Τόσο έξυπνο αλλά τόσο απλό”.

   Εν τω μεταξύ, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας εμπειρογνώμονας κρασιού μας είπε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το κρασί, αφού πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι πίνουμε κρασί λάθος. Η Heather Muriello, μια ειδικευμένη στο αλκοόλ με έδρα τη Νέα Υόρκη, είπε στους 10.000 ακολούθους της στο Instagram: “Μάθετε αυτόν τον κανόνα 20/20 που αλλάζει το παιχνίδι στο κρασί. Κρυώστε τα κόκκινα στο ψυγείο 20 λεπτά πριν τα σερβίρετε για να απελευθερώσετε τις περίπλοκες γεύσεις τους, ενώ αφήνετε τα λευκά να ξεκουραστούν εκτός ψυγείου για 20 λεπτά για να αποκαλυφθεί το πλήρες μπουκέτο και η λαμπερή τους οξύτητα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ανακλήθηκαν εκατομμύρια τσιπς λόγω της καρκινογόνας ουσίας γλυκιδόλης

Τι είναι οι εστέρες γλυκιδόλης, πως σχηματίζονται και γιατί ανακαλούνται τα τρόφιμα που τους περιέχουν.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο