Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαλούμι με σπανάκι: Ένα θαυμάσιο πάντρεμα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΧαλούμι με σπανάκι: Ένα θαυμάσιο πάντρεμα
spot_img

Της Ιωάννας Συμεωνίδου

Μου αρέσει πολύ το ψάξιμο… αφού δεν”ψάχνομαι” αλλού (μια χαρά είναι ο πατέρας των παιδιών μου) ψάχνω διάφορα… -θα σας τα πω μια μέρα- και μεταξύ αυτών και συνταγές. Τούτη δω που θα σας πω είναι εντελώς και πέρα για πέρα απίθανη. Το μόνο αρνητικό είναι πως θέλει πολλά “μπλιμπλίκια” όπως τα λέω εγώ, δηλαδή πολλά μπαχαρικά, όπως κολίανδρο, κύμινο και τζίνζερ που όμως κάνουν τη διαφορά (μικρή μεν αλλά την κάνουν). Τη βρήκα στην telegraph, την εκτέλεσα και δικαιώθηκα πανηγυρικά!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ χαλούμι κομμένο σε κύβους 2 εκ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ 4 εκ., ψιλοτριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 250 γρ baby σπανάκι

Μέθοδος

  1. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε το σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσει το λάδι, προσθέτουμε το χαλούμι και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ το τυρί.
  2. Ρίξτε το χαλούμι σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα λάδια και βάλτε το τηγάνι στη φωτιά μαζί με το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι ναχρυσίσει και να μαλακώσει κάπως (περίπου τέσσερα λεπτά).
  3. Προσθέστε το σκόρδο και τα μπαχαρικά στο τηγάνι και τηγανίστε, ανακατεύοντας, για ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίξτε τα ντοματίνια και το νερό. Καλύψτε το τηγάνι και αφήστε τις ντομάτες να φουσκώσουν και να σπάσουν, μέχρι το σημείο να μην διαλυθούν και να παραμείνουν όσο γίνεται στρογγυλά, περίπου πέντε λεπτά. Ανακατεύετε συχνά το τηγάνι για να μην πιάσει στον πάτο.
  4. Χαμηλώνουμε σε μέτρα φωτιά και ανακατεύουμε το χαλούμι στο μείγμα μας το οποίο θα έχει στεγνώσει κάπως. Προσθέστε το σπανάκι σταδιακά μέχρι να μαθαρεί. Μόλις μαραθεί το σπανάκι, αποσύρετε από τη φωτιά, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε όπως απαιτείται. Σερβίρετε αμέσως. Καλή Απόλαυση!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα