Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Chips: Πώς να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά πατατάκια

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςChips: Πώς να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά πατατάκια
spot_img

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα για φιλικές συγκεντρώσεις ή κατά τη διάρκεια προβολής μιας ταινίας, πλην του κλασικού” ποπ κορν.

Ο λόγος για τα πατατάκια, τα οποία, όμως, μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και μόνοι μας στο σπίτι και ο Robert Strathern, συνιδρυτής της Fairfields Farm Crisps μοιράζεται τα μυστικά του για το πώς μπορούμε να φτιάξουμε πατατάκια στο σπίτι, αν βαριόμαστε να πάμε στο σούπερ μάρκετ ή αν απλά τα προτιμάμε “σπιτικά”.

Ως προς τα συστατικά θα χρειαστούμε πατάτες τραγανές, ηλιέλαιο και αλάτι ή κάποιο καρύκευμα.

Ως προς τα βήματα, αυτά είναι τα ακόλουθα έξι:

1. Χρειαζόμαστε έναν κόφτη λαχανικών και πατάτες φρέσκες και καλά πλυμένες

2. Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε

3. Ζεσταίνουμε τη φριτέζα στους 150°C περίπου ή χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι με βαριά βάση στο οποίο έχουμε ρίξει πολύ ηλιέλαιο

4. Τοποθετούμε τις φέτες πατάτας στο καυτό λάδι και ανακατεύουμε, προσπαθώντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους στα πρώτα στάδια του μαγειρέματος

5. Μόλις περάσουν 4-5 λεπτά, τα πατατάκια μας είναι έτοιμα και μπορούμε να τα βγάλουμε από το λάδι. Υπό κανονικές συνθήκες, θα έχουν ροδίσει όμορφα.

6. Κλείνουμε τη φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα τρυπητό με χαρτί κουζίνας από κάτω για να πέσει το λάδι

7. Πασπαλίζουμε με αλάτι ή βάζουμε φαντασία και ρίχνουμε όποιο καρύκευμα θέλουμε και… καλή μας όρεξη!!

Πηγή: metro.co.uk

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα