Απλή συνταγή αλλά μεγάλη απόλαυση…
“Δεν έχω παγωτομηχανή, καθώς δεν έχω χώρο στην κουζίνα μου για να την αποθηκεύσω”, παραδέχεται η Maunika Gowardhan, συγγραφέας του Tandoori Home Cooking. Αν και εσείς αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, ακολουθήστε αυτή την απλή συνταγη για σπιτικό παγωτό. «Είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο πάντα είχα στόχο να καταλήξω σε μια συνταγή παγωτού που δεν θα κουραζόταν και να λειτουργεί πραγματικά. Αυτό το παγωτό cheat’s παρασκευάζεται με κρέμα γάλακτος και συμπυκνωμένο γάλα με γεύση πράσινο κάρδαμο, ροδόνερο, αποξηραμένα ροδοπέταλα και φιστίκια Αιγίνης. Εύκολο στην ανάμειξη, στην κατάψυξη και στο σερβίρισμα και νόστιμο στο φαγητό.»
Για το παγωτό τριαντάφυλλο και κάρδαμο της Maunika Gowardhan, από το βιβλίο «Tandoori Home Cooking» χωρίς χρήση παγωτομηχανής θα χρειαστούν:
(4 μερίδες)
- 8 σπόροι πράσινου κάρδαμου
- 280ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
- 400 γρ συμπυκνωμένο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα ροδοπέταλα
- 20 γρ φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
Μέθοδος:
1. Αλέστε τους σπόρους πράσινου κάρδαμου σε γουδοχέρι και γουδί σε λεπτή σκόνη.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά την κρέμα με το ροδόνερο και το κάρδαμο σε σκόνη μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Στη συνέχεια, διπλώστε ελαφρά το συμπυκνωμένο γάλα, τα αποξηραμένα ροδοπέταλα και τα περισσότερα από τα θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης στη σαντιγί.
3. Μεταφέρετε το μείγμα του παγωτού σε ένα αεροστεγές δοχείο. Σκορπίστε τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης πάνω από το παγωτό και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για έξι έως οκτώ ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
4. Όταν είναι έτοιμο να το σερβίρετε, αφήστε το παγωτό να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε έως 10 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς και στη συνέχεια βάλτε το σε ατομικά μπολ.