Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
26.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτα σε κρούστα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΦέτα σε κρούστα
spot_img

Μικρά μυστικά για μεγάλη απόλαυση.

Είναι το ορεκτικό που δεν λείπει σχεδόν από καμία ελληνική ταβέρνα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια εναλλακτική για το ορεκτικό με τυρ;i. Η φέτα σε κρούστα σερβίρεται είτε αμιγώς αλμυρή, είτε με καραμελωμένη επίστρωση.

    Το delish προτείνει να μην χρησιμοποιείται φέτα που είναι συσκευασμένη σε άλμη, γιατί θα έχει συγκρατήσει υπερβολική υγρασία. Όπως και να έχει, το χαρτί κουζίνας θα αφαιρέσει κάθε υγρό πριν τυλιχτεί στο φύλλο. Άλλη μια συμβουλή είναι να μην τυλίγεται πολύ σφιχτά στο φύλλο ώστε να μπορέσει να ψηθεί πιο σωστά το εσωτερικό.

     Ουσιαστικά τα υλικά που χρειάζονται για αυτή τη συνταγή είναι η φέτα, το φύλλο κρούστας και το λάδι. Τα κομμάτια μπορούν να κοπούν αναλόγως τα γούστα, όμως κυρίως προτείνεται σε μεγάλα κομμάτια τύπου σαγανάκι. Το σωστό ψήσιμο προκειμένου να ροδίσει εξωτερικά και να μαλακώσει εσωτερικά, είναι το πέρασμα πρώτα από τηγάνι, όπου θα ψηθεί με λίγο λάδι προκειμένου να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αφού στραγγίξετε μετά τη φέτα από το λάδι, την τοποθετείτε  στο φούρνο για 20 λεπτά σε 180ο C προκειμένου να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα.

    Όταν η φέτα είναι έτοιμη σερβίρεται με λίγο μαύρο σησάμι και μια κουτάλια μέλι και το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακτινοβόληση Τροφίμων: Τι ισχύει στην ΕΕ – Γιατί η βιομηχανία αντιστέκεται

Παρά την επίσημη έγκριση των Αρχών και τις διαβεβαιώσεις περί ασφάλειας η χρήση της ακτινοβόλησης τροφίμων παραμένει περιορισμένη.

Ποιο είδος ψωμιού βοηθά στην απώλεια βάρους – Επιστημονική μελέτη

Η επίδραση της κατανάλωσης ψωμιού με χαμηλή απελευθέρωση ινσουλίνης, στην ανάπτυξη βάρους — Μια πραγματική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή.

ΕΦΕΤ: Το μεγάλο λάθος του κρεοπωλείου που ευθύνεται για τις δεκάδες δηλητηριάσεις στη Λάρισα

Το πόρισμα του ΕΦΕΤ για το κρεοπωλείο που προκάλεσε δεκάδες τροφικές δηλητηριάσεις την Κυριακή του Πάσχα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα