Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτα σε κρούστα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΦέτα σε κρούστα
spot_img

Μικρά μυστικά για μεγάλη απόλαυση.

Είναι το ορεκτικό που δεν λείπει σχεδόν από καμία ελληνική ταβέρνα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια εναλλακτική για το ορεκτικό με τυρ;i. Η φέτα σε κρούστα σερβίρεται είτε αμιγώς αλμυρή, είτε με καραμελωμένη επίστρωση.

    Το delish προτείνει να μην χρησιμοποιείται φέτα που είναι συσκευασμένη σε άλμη, γιατί θα έχει συγκρατήσει υπερβολική υγρασία. Όπως και να έχει, το χαρτί κουζίνας θα αφαιρέσει κάθε υγρό πριν τυλιχτεί στο φύλλο. Άλλη μια συμβουλή είναι να μην τυλίγεται πολύ σφιχτά στο φύλλο ώστε να μπορέσει να ψηθεί πιο σωστά το εσωτερικό.

     Ουσιαστικά τα υλικά που χρειάζονται για αυτή τη συνταγή είναι η φέτα, το φύλλο κρούστας και το λάδι. Τα κομμάτια μπορούν να κοπούν αναλόγως τα γούστα, όμως κυρίως προτείνεται σε μεγάλα κομμάτια τύπου σαγανάκι. Το σωστό ψήσιμο προκειμένου να ροδίσει εξωτερικά και να μαλακώσει εσωτερικά, είναι το πέρασμα πρώτα από τηγάνι, όπου θα ψηθεί με λίγο λάδι προκειμένου να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αφού στραγγίξετε μετά τη φέτα από το λάδι, την τοποθετείτε  στο φούρνο για 20 λεπτά σε 180ο C προκειμένου να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα.

    Όταν η φέτα είναι έτοιμη σερβίρεται με λίγο μαύρο σησάμι και μια κουτάλια μέλι και το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανατροπή: Μην πιέζετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά – Αποτελέσματα έκθεσης

Νέα έκθεση για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών δείχνει ότι η απαγόρευση και ο έλεγχος δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Σημαντικό! Τα όσπρια σώζουν ζωές και με τη “σφραγίδα” της EFSA

Δημοσιεύτηκε νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τους κινδύνους και τα οφέλη της αντικατάστασης ζωικών πρωτεϊνών με φυτικές από όσπρια.

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο