Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτα σε κρούστα

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΦέτα σε κρούστα
spot_img

Μικρά μυστικά για μεγάλη απόλαυση.

Είναι το ορεκτικό που δεν λείπει σχεδόν από καμία ελληνική ταβέρνα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια εναλλακτική για το ορεκτικό με τυρ;i. Η φέτα σε κρούστα σερβίρεται είτε αμιγώς αλμυρή, είτε με καραμελωμένη επίστρωση.

    Το delish προτείνει να μην χρησιμοποιείται φέτα που είναι συσκευασμένη σε άλμη, γιατί θα έχει συγκρατήσει υπερβολική υγρασία. Όπως και να έχει, το χαρτί κουζίνας θα αφαιρέσει κάθε υγρό πριν τυλιχτεί στο φύλλο. Άλλη μια συμβουλή είναι να μην τυλίγεται πολύ σφιχτά στο φύλλο ώστε να μπορέσει να ψηθεί πιο σωστά το εσωτερικό.

     Ουσιαστικά τα υλικά που χρειάζονται για αυτή τη συνταγή είναι η φέτα, το φύλλο κρούστας και το λάδι. Τα κομμάτια μπορούν να κοπούν αναλόγως τα γούστα, όμως κυρίως προτείνεται σε μεγάλα κομμάτια τύπου σαγανάκι. Το σωστό ψήσιμο προκειμένου να ροδίσει εξωτερικά και να μαλακώσει εσωτερικά, είναι το πέρασμα πρώτα από τηγάνι, όπου θα ψηθεί με λίγο λάδι προκειμένου να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αφού στραγγίξετε μετά τη φέτα από το λάδι, την τοποθετείτε  στο φούρνο για 20 λεπτά σε 180ο C προκειμένου να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα.

    Όταν η φέτα είναι έτοιμη σερβίρεται με λίγο μαύρο σησάμι και μια κουτάλια μέλι και το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα