Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατεψυγμένα λαχανικά: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μην χάσουν τις βιταμίνες

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΚατεψυγμένα λαχανικά: Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος για να μην χάσουν τις βιταμίνες
spot_img

Ο σωστός τρόπος μαγειρέματος των κατεψυγμένων λαχανικών, δεν είναι αυτός που αναγράφεται στη σακούλα…

Στις περισσότερες συσκευασίες κατεψυγμένων λαχανικών οι οδηγίες μαγειρέματος συνήθως αναγράφουν ότι το περιεχόμενο μπορεί να μπει κατευθείαν στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι όμως το πιάτο σας κάθε άλλο παρά απολαυστικό θα γίνει, αφού τελικά τα λαχανικά καταλήγουν μαλακά, σχεδόν λιωμένα και όχι τραγανά και νόστιμα όπως θα έπρεπε να είναι.

- Advertisement -

Μόνο βράζοντας τα λαχανικά, ακόμη και τα κατεψυγμένα, στον ατμό, θα διατηρήσετε αυτή την τραγανή υφή που κάνει τα λαχανικά ευχάριστα στη γεύση, συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Η διατροφολόγος Kim Pearson με έδρα το Λονδίνο μάλιστα υποστηρίζει, ότι τα καλομαγειρεμένα κατεψυγμένα λαχανικά μπορεί να είναι πιο θρεπτικά ακόμη και από τα φρέσκα: «Στην πραγματικότητα, τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών, καθώς καταψύχονται αμέσως μετά τη συλλογή τους και υποβάλλονται σε πολύ λιγότερη επεξεργασία από πολλά φρέσκα».

Τα φρέσκα προϊόντα συχνά τοποθετούνται σε ένα σούπερ μάρκετ για μέρες ή εβδομάδες – η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε ένα λαχανικό, για παράδειγμα, μπορεί να μειωθεί στο μισό σε λίγες μόνο ημέρες. «Σε μια μελέτη, ο φρέσκος αρακάς βρέθηκε να χάνει 15 τοις εκατό της βιταμίνης C μετά από επτά ημέρες όταν φυλάσσεται στο ψυγείο και 60 τοις εκατό όταν διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, όταν ήταν παγωμένα, έχασαν μόνο 10 τοις εκατό μετά από 12 μήνες», πρόσθεσε η κ. Pearson.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα