Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοτόπουλο ή κατσίκι; Ποιο έχει τα λιγότερα λιπαρά

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΚοτόπουλο ή κατσίκι; Ποιο έχει τα λιγότερα λιπαρά
spot_img

Ακόμα και εάν αφαιρέσετε την πέτσα από το κοτόπουλο έχει περισσότερα κορεσμένα λίπη από το κατσικίσιο κρέας.

Το κατσικίσιο κρέας είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα κρέατα στον κόσμο. Ωστόσο, η κατανάλωσή του είναι περιορισμένη. Έχει εξαιρετική γεύση κάπως παρόμοια με το βόειο κρέας και το ελάφι. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Cornell, έχει λιγότερα λιπαρά από το κοτόπουλο ή οποιοδήποτε από τα κόκκινα κρέατα. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κατσίκες τείνουν να εναποθέτουν το λίπος τους εσωτερικά πριν το εναποθέσουν εξωτερικά. Όταν σφάζεται μια κατσίκα, αυτό το εσωτερικό λίπος αφαιρείται. Μια καλά προετοιμασμένη κατσίκα έχει μια μικροσκοπική επίστρωση λίπους στους μύες της, η οποία θα βοηθήσει να μην στεγνώσει γρήγορα το κρέας.

Οι κατσίκες δεν μαρμαρώνουν (διασπείρουν το λίπος στους μύες), επομένως, το κατσικίσιο λίπος κατά μήκος μιας κοπής κρέατος συνήθως κόβεται εύκολα. Αν και το κατσικίσιο κρέας είναι χαμηλό σε λιπαρά, μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το λίπος περιέχει υψηλότερο ποσοστό χοληστερόλης από λίπος κοτόπουλου ή βοείου κρέατος. Ωστόσο, αυτές οι ίδιες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κατσικίσιο κρέας είναι πολύ χαμηλότερο σε κορεσμένα λίπη από τα υπόλοιπα κρέατα που καταναλώνονται συνήθως, συμπεριλαμβανομένου του κοτόπουλου με αφαιρεμένη πέτσα. Έχει εξαιρετική αναλογία πολυακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά καθιστώντας το μια πολύ υγιεινή επιλογή κρέατος.

Πιθανότατα θα δούμε την κατανάλωση κατσικίσιου κρέατος να αυξάνεται καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν τις εξαιρετικές του ιδιότητες. Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά, το κατσικίσιο κρέας μπορεί να χάσει την υγρασία και να σκληρύνει εάν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες και σε ξηρές συνθήκες. Το κατσικίσιο κρέας συνήθως μαγειρεύεται αργά ή μέτρια και συχνά μαγειρεύεται σε σάλτσες ή μαρινάρεται πρώτα. Μια εύκολη μαρινάδα είναι να μουλιάσετε το κρέας σε μπύρα και 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.

Συνταγές για νόστιμα γεύματα με κατσικίσιο κρέας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παγκόσμια αναστάτωση για τον μολυσμένο καπνιστό σολομό – Μετά την Ελλάδα και την Ευρώπη ειδοποίηση και από τον Καναδά

Οι εμπειρογνώμονες της EFSA και του ECDC λένε ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης της μόλυνσης

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο