Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοτόπουλο με λάχανο, μέλι, σόγια και νουντλς

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΚοτόπουλο με λάχανο, μέλι, σόγια και νουντλς
spot_img

Το λάχανο είναι εξαιρετικά υγιεινό, αλλά δεν είναι πάντα το πιο εύκολο συστατικό για να το συνδυάσετε σε ένα νόστιμο πιάτο.

Μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα με λάχανο και μήλο, για παράδειγμα, σε λίγα μόνο λεπτά: πάρτε μερικές χούφτες λάχανο (κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς) και ρίξτε τα με χυμό λεμονιού και αλάτι για να μαλακώσουν και μετά προσθέστε ένα μήλο κομμένο σε κύβους, μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα και μερικά ασπρισμένα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, όλα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο μηλόξυδο.

- Advertisement -

Μπορείτε επίσης να το μαγειρέψετε με κοτόπουλο με μέλι και σόγια και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει…

Συνταγή: Μέλι και κοτόπουλο σόγιας με νουντλς και λάχανο

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκους σκόρδου
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 100 g λάχανο, αφαιρούνται τα κοτσάνια και κόβονται σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
  • 75 γραμμάρια σόγιας
  • 200 γρ χυλοπίτες αυγών
  • Φρέσκος κόλιανδρος για σερβίρισμα

Για τη σάλτσα

  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κσ σησαμέλαιο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι

Μέθοδος

Ρυθμίστε το φούρνο σας στους 180˚C. Χτυπήστε απαλά τα στήθη κοτόπουλου για να μαλακώσουν πριν τα πασπαλίσετε με κόκκους σκόρδου και καρυκεύματα. Τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να τρέξουν οι χυμοί.

Προσθέστε το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το λάχανο και τα φασόλια σόγιας και ανακατέψτε καλά να ψηθούν απαλά.

Μαγειρέψτε τα νουντλς αυγών σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια ρίξτε τα πάνω στο λάχανο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την περιχύνουμε. Ανακατέψτε τα πάντα για να ενωθούν.

Τοποθετούμε ξανά τα μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου στο μεγάλο ταψί, περιχύνουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τσίλι αν σας αρέσει πικάντικο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: countrylife

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα