Το λάχανο είναι εξαιρετικά υγιεινό, αλλά δεν είναι πάντα το πιο εύκολο συστατικό για να το συνδυάσετε σε ένα νόστιμο πιάτο.
Μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα με λάχανο και μήλο, για παράδειγμα, σε λίγα μόνο λεπτά: πάρτε μερικές χούφτες λάχανο (κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς) και ρίξτε τα με χυμό λεμονιού και αλάτι για να μαλακώσουν και μετά προσθέστε ένα μήλο κομμένο σε κύβους, μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα και μερικά ασπρισμένα, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, όλα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο μηλόξυδο.
Μπορείτε επίσης να το μαγειρέψετε με κοτόπουλο με μέλι και σόγια και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει…
Συνταγή: Μέλι και κοτόπουλο σόγιας με νουντλς και λάχανο
Συστατικά
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκους σκόρδου
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
- 100 g λάχανο, αφαιρούνται τα κοτσάνια και κόβονται σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- 75 γραμμάρια σόγιας
- 200 γρ χυλοπίτες αυγών
- Φρέσκος κόλιανδρος για σερβίρισμα
Για τη σάλτσα
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κσ σησαμέλαιο
- ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
Μέθοδος
Ρυθμίστε το φούρνο σας στους 180˚C. Χτυπήστε απαλά τα στήθη κοτόπουλου για να μαλακώσουν πριν τα πασπαλίσετε με κόκκους σκόρδου και καρυκεύματα. Τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να τρέξουν οι χυμοί.
Προσθέστε το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το λάχανο και τα φασόλια σόγιας και ανακατέψτε καλά να ψηθούν απαλά.
Μαγειρέψτε τα νουντλς αυγών σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια ρίξτε τα πάνω στο λάχανο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την περιχύνουμε. Ανακατέψτε τα πάντα για να ενωθούν.
Τοποθετούμε ξανά τα μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου στο μεγάλο ταψί, περιχύνουμε με κόλιανδρο και σερβίρουμε. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον τσίλι αν σας αρέσει πικάντικο.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: countrylife