Όλα εξαρτώνται από το πώς θα στρώσετε τα λαζάνια πριν το ψήσιμο!
Τα λαζάνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο ζυμαρικών πιθανώς από τα παλαιότερα ζυμαρικά στην γαστρονομική ιστορία της Ιταλίας που διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, και όχι άδικα. Είναι φαρδιά επίπεδα φύλλα που γεμίζονται συνήθως με κιμά, μπεσαμέλ, πέστο, αυγά και ίσως και λαχανικά ανάλογα με τη συνταγή.
Κι ενώ η νοστιμιά τους με όποια συνταγή είναι αναμφισβήτητη, αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι αν το κομμάτι που θα κόψετε και θα τοποθετήσετε στο πιάτο θα… σταθεί ύψος του, ή θα διαλύσει, κυρίως αν είναι ζεστό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πάνω από 140 κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε γλέντι – Το σοβαρό λάθος που έκανε η υπηρεσία catering
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Αντιμικροβιακά και απολυμαντικά καθαριστικά: Μήπως η χρήση τους στο σπίτι κάνει κακό αντί για καλό; Τι λένε οι ειδικοί

Οι περισσότεροι μάγειρες συστήνουν να αφήσουμε τα λαζάνια να «ξεκουραστούν» τουλάχιστον για μισή ώρα πριν κόψουμε και σερβίρουμε τα κομμάτια. Σύμφωνα με την ιταλική ομαδική περιήγηση στον ιστότοπο Walks of Italy’s , πολλοί Ιταλοί για να σιγουρευτούν ότι τα λαζάνια στο πιάτο δε θα απλώσουν εναλλάσσουν την κατεύθυνση που βλέπουν τα ζυμαρικά τους σε κάθε στρώμα (σαν πύργος Jenga) κατά την προετοιμασία του ταψιού.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 6 προϊόντα κρέατος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ λόγω επικίνδυνου βακτηρίου
Αν στρώσετε λοιπόν την πρώτη σας στρώση ζυμαρικών κατά μήκος, θα στρώσετε τη δεύτερη στρώση σας σταυρωτά, εναλλάξ κάθε φορά και αυτό θα προσθέτει περισσότερη δομική ακεραιότητα σε κάθε κομμάτι.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ο πρωτοφανής λόγος της ανάκλησης 15 τόνων βουτύρου
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Εξαερισμός: Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα όταν βρέχει;