ΑρχικήΝέαmarketingΜελομακάρονα... σοκολάτα Dubai πρόλαβε κι έφτιαξε ο Πετρετζίκης

Μελομακάρονα… σοκολάτα Dubai πρόλαβε κι έφτιαξε ο Πετρετζίκης

2 λεπτά ανάγνωσης

Το viral γλυκό σε… Christmas mood!

Μπορεί το TikTok να έκανε παγκοσμίως γνωστή τη «σοκολάτα Ντουμπάι», ωστόσο ο Έλληνας σεφ Άκης Πετρετζίκης την πήγε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα παρακάτω… Για την ακρίβεια την έφθασε μέχρι το μελομακάρονο!

- Advertisement -

Ναι, τα πατροπαράδοτα εδέσματα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα, αλλά σε συνδυασμό με την πιο trend σοκολάτα που υπάρχει εκεί έξω! Γιατί έμποροι της εν λόγω σοκολάτας μαζεύτηκαν πολλοί … το θέμα είναι να έχεις την ευφυία να αξιοποιήσεις αλλιώς τη συγκεκριμένη μόδα!

Σας τρέχουν τα σάλια; Λοιπόν σημειώστε πώς θα φτιάξετε τα “Dubai chocolate μελομακάρονα” με κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού Αιγίνης του Άκη και ξεκινάτε τη δίαιτα μετά τις γιορτές! 

- Advertisement -

Η Συνταγή – κόλαση

Για το κανταΐφι

200 γρ. φύλλο κανταΐφι

300 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης

60 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι

400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

250 γρ. νερό

2 ολόκληρα γαρίφαλα

1 στικ κανέλας

½ πορτοκάλι

75 γρ. μέλι

Δείτε τον τρόπο παρασκευής στο βίντεο που ακολουθεί:

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.