Κυριακή, 6 Απριλίου, 2025
19.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να φτιάξετε νηστίσιμο σουβλάκι

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΠως να φτιάξετε νηστίσιμο σουβλάκι
spot_img

Η συνταγή για νηστίσιμο και Vegan σουβλάκι

Το σουβλάκι, δημοφιλές πιάτο της ελληνικής κουζίνας, αποτελείται συνήθως από ψητό, σουβλιστό κρέας, που σερβίρεται σε πίτα με φρέσκα λαχανικά και τζατζίκι. Λόγω της επερχόμενης σαρακοστής αξίζει να αναδημοσιεύσουμε μία συνταγή του plantbasednews για vegan και νηστίσιμο σουβλάκι. Αυτή η συνταγή για σουβλάκι, αναπαράγει τις καπνιστές γεύσεις του αυθεντικού, με βότανα, χρησιμοποιώντας σφιχτό τόφου μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο, σάλτσα σόγιας, βαλσάμικο ξύδι, σιρόπι σφενδάμου και ρίγανη. Σερβίροντας αυτό το πιάτο μαζί με τριμμένο λευκό λάχανο, μαϊντανό, κόκκινο κρεμμύδι, λεμόνι και ταχινοσαλάτα (ντιπ με βάση το σουσάμι), καθώς και πατάτες και πίτα, θα αναπαράγετε τις παραδοσιακές γεύσεις του σουβλακιού με όλα τα φυτικά υλικά.

- Advertisement -

Συστατικά

  • 280 γραμμάρια σφιχτό τόφου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλατοπίπερο
  • Σερβίρετε με
  • Ψιλοκομμένο λευκό λάχανο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λεμόνι
  • Ταχινοσαλάτα

Οδηγίες

  1. Καταψύξτε το τόφου όλη τη νύχτα και στη συνέχεια ξεπαγώστε το.
  2. Αφαιρέστε το τόφου από τη συσκευασία και στύψτε όλο το νερό (σαν σφουγγάρι). Κάνοντας αυτό, μπορείτε να στύψετε το μεγαλύτερο μέρος του νερού, το τόφου τότε μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τη μαρινάδα και επίσης βοηθά στην υφή.
  3. Κόβουμε το τόφου σε τετράγωνα 3 εκ. και το στεγνώνουμε με λίγη πετσέτα κουζίνας.
  4. Σε ένα δοχείο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τόφου, το αλείφουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλο το βράδυ να μαριναριστεί. Φροντίστε να τα γυρίζετε, κάθε τόσο, ώστε να μαριναριστούν από όλες τις πλευρές.
  5. Προσθέστε τους κύβους tofu στα σουβλάκια.
  6. Προθερμάνετε ένα μαντεμένιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα σουβλάκια για λίγα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αυτό το βήμα γίνεται παραδοσιακά στο μπάρμπεκιου.
  7. Σερβίρουμε με πατάτες, πίτα, λάχανο, μαϊντανό και κόκκινο κρεμμύδι, λεμόνι και vegan  τζατζίκι .
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε 3,4 τόνους εμφιαλωμένα νερά!

Απογοητευτικά τα ευρήματα ελέγχων σε ελληνικά εστιατόρια - Σχεδόν μία στις 10 επιχειρήσεις τροφίμων είναι "Μη συμμορφούμενες" - Στο 16% του ελαιολάδου διαπιστώθηκε απάτη - Εντυπωσιακή αύξηση της νοθείας σε ελληνικά τρόφιμα

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

cibum.gr: 1.500.000 μοναδικοί χρήστες τον Μάρτιο

Το κορυφαίο ελληνικό site για θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων τον Μάρτιο είχε 7.300.000 μοναδικές προβολές σελίδας και 1.500.000 μοναδικούς χρήστες... Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα