Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
30.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και κάνει το μπέικον στη φριτέζα απίστευτα τραγανό και νόστιμο

ΑρχικήΟικιακάΤο υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας και κάνει το μπέικον στη φριτέζα απίστευτα τραγανό και νόστιμο

Οδηγίες για το καλύτερο μπέικον που έχετε φάει ποτέ

Το μαγείρεμα του μπέικον γίνεται συνήθως στο τηγάνι αλλά δεν έχει πάντα την επιθυμητή τραγανότητα. Υπάρχει όμως ένα κόλπο θα κάνει το μπέικον απίστευτα τραγανό και νόστιμο στη φριτέζα. Και δεν είναι παρά με την προσθήκη ενός απλού υλικού που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας: του αλευριού!

Χωρίς να χρειάζεται να προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα, ξεκινήστε βάζοντας λωρίδες μπέικον σε αλεύρι, και φροντίζοντας να τινάξετε την περίσσεια του υλικού. Τοποθετήστε τις λωρίδες στη φριτέζα αέρα. Αν χρειάζεται να ψήσετε μεγάλη ποσότητα στρώνετε λαδόκολλα ανάμεσα σε κάθε στρώμα μπέικον.

Ψήστε στους 180 βαθμούς για τρία λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα δύο λεπτά.

Το μπέικον είναι έτοιμο και απίστευτα τραγανό. Αν το προτιμάτε ακόμα πιο τραγανό αφήστε το να ψηθεί για άλλα δύο με τρία λεπτά.

Πώς λειτουργεί το κόλπο με το αλεύρι

Λοιπόν, όταν ρίχνετε οτιδήποτε σε αλεύρι πριν το τηγανίσετε, αρχίζει να στεγνώνει την επιφάνεια για μέγιστο τραγανό αποτέλεσμα και ελάχιστο πιτσίλισμα και προστατεύει το εξωτερικό του συστατικού.

Το μπέικον, το οποίο φέρνει τα δικά του καρυκεύματα και μαγειρικό λίπος, δεν χρειάζεται να ψηθεί σε τηγάνι με λάδι. Χρειάζεστε μόνο υψηλή θερμοκρασία και το μπέικον μαγειρεύεται άψογα μόνο του χωρίς επιπλέον συστατικά.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δημοφιλές τυρί λιανικής κρύβει υψηλή ποσότητα τοξικής ουσίας, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέλυσε 125 δείγματα

Αναλύσεις σε 125 δείγματα τυριών λιανικής αποκάλυψε την παρουσία σημαντικών ποσοτήτων βιογενών αμινών - Οι συστάσεις των επιστημόνων

Νέο σεμινάριο Food Defense training course του TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Τοξική χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό χαρακτηρίστηκε ως νέος αναδυόμενος κίνδυνος στην ΕΕ

Επικίνδυνη χημική ουσία στο εμφιαλωμένο νερό και στο νερό βρύσης κρίθηκε ως αναδυόμενος κίνδυνος από την EFSA
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα