Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
29.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Gordon Ramsey

ΑρχικήΟικιακάΤο μεγάλο λάθος που κάνουμε στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Gordon Ramsey
spot_img

Η συμβουλή του σεφ υπόσχεται την πιο ζουμερή, μυρωδάτη, καλά ροδισμένη μπριζόλα, που έχετε φάει ποτέ

Ο βραβευμένος με πολλά αστέρια Michelin σεφ Gordon Ramsay αποκαλύπτει το μυστικό για το πώς θα μαγειρέψουμε μια τέλεια μπριζόλα. Και δεν είναι ανάγκη να επιλέξετε ένα ακριβό κομμάτι ribeye… Αρκεί να ακολουθήσουμε κάποιες βασικές αρχές που συστήνει ο σεφ για να φτιάξετε ένα απολαυστικό πιάτο.

Ο σεφ υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να βγάλουμε τη μπριζόλα από το ψυγείο «τουλάχιστον 10-15 λεπτά» πριν ξεκινήσει το μαγείρεμα. Να την καρυκεύσουμε γενναιόδωρα καθώς είναι σίγουρα ότι θα «χάσουμε το 30% του καρυκεύματος, στο ψήσιμο».

Εξίσου σημαντικό είναι να ζεσταθεί το τηγάνι για μερικά λεπτά πριν χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς και να προσθέσουμε τη μπριζόλα μαζί με λίγο λάδι «για ένα όμορφο ψήσιμο». Άλλωστε αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο «βράσιμο μιας μπριζόλας» και στο ψήσιμο με σοτάρισμα.«Όταν η μπριζόλα είναι θερμοκρασία δωματίου, η καραμελοποίηση γίνεται πολύ γρήγορα», υποστηρίζει.

Προσθέστε σκόρδο, δεντρολίβανο και φρέσκο ​​θυμάρι και «μην γυρίσετε τη μπριζόλα μέχρι να είναι πραγματικά έτοιμη από κάθε πλευρά», συμβουλεύει. Αφού μαγειρέψετε τη μία πλευρά (αυτό θα πάρει διαφορετικό χρόνο ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος της μπριζόλας σας), δυναμώστε τη φωτιά για να ζεσταθεί πιο γρήγορα η άλλη, πιο κρύα πλευρά. Αφού ψηθούν και οι δύο πλευρές και καρυκευτούν ξανά, προσθέστε βούτυρο

«Αν προχωρήσετε σε αυτό το βήμα πολύ νωρίς θα κάνει την μπριζόλα σας να «καεί», οπότε βεβαιωθείτε ότι θα γίνει την τελευταία στιγμή. Αλείψτε την ψημένη μπριζόλα σας, χαμηλώστε το γκάζι και αφήστε τη να καραμελώσει όμορφα για μερικά λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά. Στη συνέχεια, αλείφετε τη μπριζόλα με το βούτυρο κάθε τρία λεπτά καθώς ξεκουράζεται».

Η συμβουλή του σεφ υπόσχεται την πιο ζουμερή, μυρωδάτη, καλά ροδισμένη μπριζόλα, που έχετε φάει ποτέ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά: Σοβαρός κίνδυνος από τις απομιμήσεις – Συναγερμός για τοξικές ουσίες, βαρέα μέταλλα και παθογόνα

Εκτός από τον κίνδυνο αλλεργίας, τα προϊόντα κακής ποιότητα» μπορεί να περιέχουν «τοξικές» ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παθογόνα και βαρέα μέταλλα - Χωρίς φίλτρα προστασίας τα αντηλιακά

Ελλάδα: Η McDonald’s κατήγγειλε τα KFC στο ΣΕΕ και δικαιώθηκε πανηγυρικά

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΕΕ η διαφήμιση των KFC, περιέχει δήλωση μοναδικότητας και υπεροχής που δεν τεκμηριώνεται, στοχεύει ευθέως στα Nuggets της McDonald's, μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση και σε απαξιωτικά συμπεράσματα για τα McDonald’s και να λειτουργήσει δυσφημιστικά για τον ανταγωνισμό

Μολυσμένα πεπόνια: Η μία μετά την άλλη οι ανακλήσεις στην Ευρώπη λόγω τοξικών ουσιών

Νέες παρτίδες πεπονιών αποσύρονται μετά τον εντοπισμό επικίνδυνων υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, με τους καταναλωτές να καλούνται να παραμείνουν σε εγρήγορση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα