Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βούτυρο Maître d’Hôtel: Πώς να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΒούτυρο Maître d'Hôtel: Πώς να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο
spot_img

Το  Βούτυρο Maître d’Hôtel είναι πολύ, “ευέλικτο” και πάει με όλα: συνοδεύει ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και σκέτο με ψωμί για πρωϊνό.

Βούτυρο Maître d’Hôtel

Το Beurre Maître d’Hôtel, που αναφέρεται και ως βούτυρο Maître d’Hôtel, είναι ένας τύπος σύνθετου βουτύρου (γαλλικά: “Beurre composé”) γαλλικής προέλευσης, παρασκευασμένο με βούτυρο, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και χαρακτηρίζεται ως ο βασιλιάς των αρωματισμένων βουτύρων. Είναι ένα αλμυρό βούτυρο που χρησιμοποιείται σε κρέατα όπως μπριζόλα (συμπεριλαμβανομένης της σάλτσας chateaubriand για μπριζόλα chateaubriand), ψάρια, λαχανικά και άλλα τρόφιμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση μιας σάλτσας και μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη γεύση ενός πιάτου. Υπάρχουν κάποιες παραλλαγές με γλυκιά γεύση. Συνήθως σερβίρεται κρύο ως φετοποιημένοι δίσκοι και μερικές φορές σερβίρεται και ως συνοδευτικό.

Το όνομα του Beurre Maître d’Hôtel προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο συνήθως παρασκευαζόταν όταν πρωτοξεκίνησε από τον μετρ (maître d’hôtel) ενός εστιατορίου στα τραπέζια των δείπνων. 

Προετοιμασία

Το Beurre Maître d’Hôtel είναι ένα αλμυρό αρωματισμένο βούτυρο που παρασκευάζεται με ανάμειξη μαλακωμένου βουτύρου (βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου) με πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναλογία περίπου 1,5 κουταλιού μαϊντανός σε περίπου 60 γραμμάρια βούτυρο. Πρόσθετα συστατικά μπορεί να είναι το κρεμμύδι και η σάλτσα Worcestershire. Μερικές φορές χρησιμοποιείται ξύδι, αν και η χρήση του είναι πιο σπάνια. Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και πιπέρι καγιέν. Μετά την ανάμιξη, τυλίγεται τυπικά σε λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη και ψύχεται για να σκληρύνει. Διατηρείται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο ή μπορείτε και να το καταψύξετε.

Τι μπορεί να συνοδέψει

Το Beurre Maître d’Hôtel σερβίρεται συνήθως κρύο ως φετοποιημένοι δίσκοι πάνω από διάφορα φαγητά και μερικές φορές ως συνοδευτικό. Χρησιμοποιείται σε ψητά κρέατα όπως μπριζόλα και ψάρια (π.χ. φιλέτα σολομού), καθώς και σε αυγά, λαχανικά, πατάτες και ψωμιά, ριζότο, ζυμαρικά, πατάτες. Υπάρχουν ορισμένες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων μερικών γλυκών εκδόσεων που περιλαμβάνουν ζάχαρη, οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε πιάτα όπως τηγανίτες. Όταν χρησιμοποιείται ως επικάλυψη, συνήθως προστίθεται λίγο πριν το σερβίρισμα. Σερβίρεται επίσης λιωμένο πάνω από πιάτα, όπου τοποθετείται πάνω από τα τρόφιμα κατά τα τελευταία λεπτά μαγειρέματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση μιας σάλτσας και μια μικρή ποσότητα είναι ικανή να συμβάλει σημαντικά στη συνολική γεύση ενός πιάτου.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα