Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα κοινά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε σε φριτέζα αέρος

ΑρχικήΟικιακάΤα κοινά λάθη που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε σε φριτέζα αέρος
spot_img

Τα τρία λάθη που έχουν επίπτωση στο φαγητό και τη διάρκεια ζωής της συσκευής

Οι φριτέζες αέρα έχουν κερδίσει τα νοικοκυριά κάνοντας τη διαδικασία μαγειρέματος πολύ πιο εύκολη και αφήνοντας λιγότερη ακαταστασία… Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουν οι περισσότεροι χρήστες , όπως αποκαλύπτει η ειδικός σε φριτέζες και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, Clare Andrews.

- Advertisement -

Η Clare εξήγησε ότι κάθε φορά που μαγειρεύουν σε φριτέζα αέρα, είναι σύνηθες οι άνθρωποι να «γεμίζουν υπερβολικά» τα καλάθια τους. Ωστόσο, αυτό πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, καθώς δεν αφήνει το φαγητό να ψηθεί ομοιόμορφα και να έχει ωραία υφή.

«Οι φριτέζες βασίζονται στην ταχεία κυκλοφορία του αέρα για να μαγειρεύουν ομοιόμορφα τα τρόφιμα και αν υπερφορτώσετε το καλάθι, εμποδίζετε τον ζεστό αέρα να φτάσει στο φαγητό σας και να κυκλοφορήσει σωστά», υποστηρίζει.

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τη φριτέζα τακτικά ώστε να αποφύγετε τη συσσώρευση λίπους και ψίχουλων που οδηγούν σε καμένα υπολείμματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν καπνό και μερικές φορές δυσάρεστη οσμή στο φαγητό», προσθέτει. «Εάν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε κάθε φορά, δείτε ποια τρόφιμα μπορούν να μαγειρευτούν σε επένδυση σιλικόνης και ακόμη και σε ειδικούς δίσκους φριτέζας αέρος, μιας χρήσης, που θα σας γλιτώσει από τον μπελά».

«Ένα άλλο συχνό λάθος είναι να μην κουνάτε το καλάθι ή να μην γυρίζετε το φαγητό σας στα μισά του χρόνου μαγειρέματος. Μην βαριέστε να το κάνετε γιατί αυτό θα εξασφαλίσει ότι το φαγητό σας είναι υπέροχο και τραγανό παντού», καταλήγει η ειδικός.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα