ΑρχικήΟικιακάΘεσσαλονίκη: Πρόστιμα 200.000 ευρώ για προϊόντα - μαϊμού

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 200.000 ευρώ για προϊόντα – μαϊμού

2 λεπτά ανάγνωσης

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΔΙ.Μ.Ε.Α.

Σχεδόν 200.000 ευρώ σε πρόστιμα επέβαλε η Διατομεακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις 10 έως τις 12 Φεβρουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

- Advertisement -

Τα ελεγκτικά κλιμάκια προχώρησαν στην επιβολή διοικητικών προστίμων για παραβάσεις που αφορούν την εμπορία απομιμητικών προϊόντων, σύμφωνα με τον Ν. 4712/2020, καθώς και για παραβίαση των κανόνων εμπορίας και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών (Υ.Α. 91354/2017). Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 15.009 τεμάχια απομιμητικών ειδών – μεταξύ αυτών ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ, παιχνίδια και κοσμήματα – τα οποία βρέθηκαν σε μεγάλες αποθήκες της περιοχής. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν οδήγησαν άμεσα στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, με τα πρόστιμα να αποτελούν ένα από τα υψηλότερα που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, και συγκεκριμένα με την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) και την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την καταστροφή των κατασχεθέντων προϊόντων.

- Advertisement -

Στελέχη της ΔΙ.Μ.Ε.Α. επισημαίνουν ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη τη χώρα, με βασικό στόχο την προστασία των καταναλωτών και την πάταξη του παραεμπορίου, προειδοποιώντας ότι τα πρόστιμα για αντίστοιχες παραβάσεις θα είναι άμεσα και αυστηρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 

Φωτογραφία άρθρου Shutterstock

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.