Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι η διατροφή Pegan

ΑρχικήΟικιακάΤι είναι η διατροφή Pegan
spot_img
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με το Business Wire, η αμερικανική βιομηχανία απώλειας βάρους κάνει ετήσιο τζίρο 72 δισεκατομμυρίων δολάρια.

Έτσι, δεν είναι καθόλου περίεργο που κάθε χρόνο, διαφορετικές δίαιτες γίνονται δημοφιλείς, υποσχόμενες εξαιρετικά αποτελέσματα και τραβώντας έτσι το ενδιαφέροντων καταναλωτών.

Μια από αυτές είναι η δίαιτα Pegan

Τι είναι η Pegan Diet

Η δίαιτα Pegan συνδυάζει τη δίαιτα paleo (παλαιολιθική δίαιτα, που στηρίζεται στην άποψη ότι τα σώματά μας λειτουργούν καλύτερα, όταν τρώμε όπως οι πρόγονοί μας) και τη δίαιτα vegan σε μία.

Αυτές οι δύο δίαιτες βρίσκονται σε αντίθετο φάσμα, με τη μία γεμάτη ζωική πρωτεΐνη και την άλλη να αφαιρεί εντελώς το κρέας από τη διατροφή. Αυτό το νέο προτεινόμενο πρότυπο διατροφής λαμβάνει στοιχεία και από τα δύο και τα συνδυάζει σε ένα.

Το 2015, ο Mark Hyman, M.D. εισήγαγε για πρώτη φορά τον όρο στο ιστολόγιό του. Επικεντρώθηκε σε ορισμένα βασικά στοιχεία της διατροφής, η οποία υποστηρίζει λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και πιο φρέσκο, τοπικό, βιολογικό και βιώσιμα εκτρεφόμενο κρέας. Το πιο σημαντικό, τόνισε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποτελούν περίπου το 75%της διατροφής και του πιάτου σας.

Αυτή η έκδοση της δίαιτας Pegan περιορίζει επίσης τη ζάχαρη και εξαλείφει τα δημητριακά, τα φασόλια, το αλκοόλ και τα γαλακτοκομικά.

Πιο πρόσφατα,o Mehmet Cengiz Öz (γνωστός ως Dr. Oz) παρουσίασε το σχέδιο Pegan 365, το οποίο συνδυάζει επίσης την paleo και τη vegan διατροφή σε ένα.

Ποια είναι η διαφορά; Αυτό το σχέδιο δεν εξαλείφει τη ζάχαρη, τα δημητριακά, τα φασόλια ή το αλκοόλ. Αντ ‘αυτού, επιτρέπει μια περιορισμένη ποσότητα, που υποστηρίζει ένα πιο ευέλικτο σχέδιο από την αρχική δίαιτα Pegan. Αυτό που παραμένει σταθερό είναι ότι και οι δύο δίαιτες δίνουν έμφαση στην εξάλειψη των γαλακτοκομικών.

Πώς μπορεί να με βοηθήσει αυτό;

Η δίαιτα Pegan στοχεύει στην προώθηση της συνολικής υγείας και στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Και τα δύο πρότυπα διατροφής δίνουν έμφαση στην κατανάλωση λαχανικών, μαζί με υγιή λίπη από αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και σπόρους, ενώ αυξάνουν τις φυτικές πρωτεΐνες ή χρησιμοποιούν κρέας ως συνοδευτικό.

Αυτό το πρότυπο διατροφής υποστηρίζεται από το Culinary Institute of America και το Harvard T.H. Chan School of Public Health’s Protein Flip καθώς και η Συμβουλευτική Επιτροπή του 2015 για τις Διατροφικές Οδηγίες.

Η τελευταία δήλωσε ότι μια υγιεινή διατροφή είναι αυτή που είναι «υψηλότερη σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά, θαλασσινά, όσπρια και ξηρούς καρπούς. μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ, χαμηλή σε κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας και χαμηλή περιεκτικότητα σε τρόφιμα και ποτά με ζάχαρη».

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι κάθε άτομο και σώμα είναι διαφορετικά. Όλοι έχουμε διαφορετικά επίπεδα υγείας, με άγχος, ύπνο, πρόσβαση και περιβάλλοντα που επηρεάζουν τις επιλογές μας.

Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι πώς να ακούμε το σώμα μας και να τρέφουμε τον εαυτό μας με θρεπτικά συστατικά ως μέρος ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Η επιλογή να ακολουθήσετε αυτό που σας βοηθά να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας είναι τελικά το καλύτερο σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσετε, είτε πρόκειται για τη δίαιτα Pegan, το Pegan 365, είτε απλά την προσθήκη περισσότερων φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή σας διατροφή.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα