Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το απλό “μυστικό” για τραγανές ψητές πατάτες

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο απλό "μυστικό" για τραγανές ψητές πατάτες
spot_img

Η συνταγή για «τεμπέληδες» μάγειρες και πραγματικά κάνει όσα υπόσχεται…

Έχετε πειραματιστεί κι εσείς με διάφορες μεθόδους για να πετύχετε τις τέλειες ψητές πατάτες αλλά χωρίς να πετύχετε το υποσχόμενο αποτέλεσμα;

Ή μήπως υπάρχουν ακόμη κάποιες μέθοδοι που έχετε σταμπάρει αλλά δεν έχετε δοκιμάσει γιατί θέλουν πολλή προετοιμασία;

Η παρακάτω συνταγή που ανήκει στον διευθυντή της σχολής μαγειρικής The Grand στο York, Marc Williams,  και τον συνεργάτη του Joe White, επικεφαλής σεφ στο 10 Tib Lane στο Μάντσεστερ, είναι για «τεμπέληδες» μάγειρες και πραγματικά κάνει όσα υπόσχεται…

Αρχικά βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε όσο χρειάζεται για να σταματήσει ο ατμός”, επειδή το νερό που είναι παγιδευμένο στις άκρες της πατάτας εμποδίζει το σωστό τσιγάρισμα και πιτσιλάει όταν εισάγεται στο λάδι. Ίσως είναι ακόμη καλύτερο να τις βράσετε από την προηγούμενη μέρα και να τις αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Μαγείρεψτε τις σε ένα ταψί με προθερμασμένο λάδι.

Ποτέ δεν θα έχετε φάει πιο τραγανή ψητή πατάτα εξωτερικά με πιο αφράτο κέντρο! Σχεδόν μοιάζει σαν πατάτα με ζαχαρωτό στη μέση.

Συμβουλές για την ψητή πατάτα

  • Η επιλογή της πατάτας έχει σημασία. Τα στρογγυλά πατατάκια είναι μια καλή επιλογή
  • Χρησιμοποιείστε ηλιέλαιο αντί για ελαιόλαδο – δεν θα παρατηρήσετε τη διαφορά και μάλιστα κάποιοι σεφ πιστεύουν ότι το πιο ακριβό ελαιόλαδο δεν είναι το καλύτερο για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο